Societat 28/07/2016

L'Ajuntament retira les terrasses dels pòrtics de la Boqueria i els bars les tornen a posar

La Guàrdia Urbana s'ha emportat el mobiliari dels establiments que a primera hora del matí tenien les terrasses muntades. Alguns locals han tornat a obrir al migdia. L'Ajuntament assegura que "no tenen llicència

Efe
2 min
Clients asseguts en una taula en una de les terrasses dels pòrtics de la Boqueria, que s'han tornat a posar després que la Guàrdia Urbana les hagi fet retirar

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona ha retirat aquest matí de dijous les terrasses dels tres locals dels porxos del Mercat de la Boqueria que estaven oberts en el moment de l'operació policial i no tenien llicència per tenir-les instal·lades.

Segons ha informat l'Ajuntament, no s'han retirat la dotzena de terrasses que habitualment estan col·locades en aquests porxos perquè encara no estaven posades quan s'ha efectuat l'operació policial. Tanmateix, el consistori ha assegurat que també seran retirades si els responsables dels locals ocupen l'espai dels porxos amb taules, cadires i tamborets.

Els portaveus municipals han explicat que la retirada de les terrasses és la "culminació d'un procediment que no ve d'avui", ja que alguns dels locals acumulen més de dues sancions per posar la terrassa sense tenir llicència per fer-ho.

Malgrat l'acció d'avui, cap al migdia, els responsables d'alguns establiments han decidit arriscar-se i tornar a instal·lar les taules i les cadires.

Els restauradors asseguren que l'exalcalde Xavier Trias els va permetre instal·lar les terrasses a canvi de rehabilitar l'espai. Les llicències, però, mai es van formalitzar.

L'actual govern municipal ha promès una regulació especial per a aquest espai, però exigeix que les terrasses no s'instal·lin fins aleshores.

L'exregidora de Ciutat Vella Mercè Homs (CiU) ha acusat al govern d'Ada Colau de "desídia i falta de diàleg" per legalitzar aquestes terrasses i de paralitzar el projecte posat en marxa el mandat anterior per revitalitzar l'espai, que "estava degradat i que era escenari de permanents accions d'incivisme".

El regidor popular Javier Mulleras, de la seva banda, ha demanat la restitució immediata de les cadires i taules de les terrasses de la Boqueria "ja que l'ordenança li concedeix un tracte especial en estar situat sota el porxo del mercat".

Segons Mulleras, "la decisió de retirar les terrasses de la Boqueria s'ha fet de forma unilateral per part del govern municipal d'Ada Colau i Jaume Collboni, una decisió que va en contra de l'activitat de la Boqueria", quan el que cal fer, segons Mulleras, és restituir les terrasses i establir un diàleg amb els comerciants per solucionar els problemes.

stats