Societat 12/02/2015

L'Ajuntament d'Igualada iniciarà una investigació d'ofici per esbrinar les causes de l'explosió

L'alcalde de la ciutat, Marc Castells, considera que el protocol d'actuació "s'ha fet molt bé" i pretén evitar que la situació es repeteixi

Acn
2 min
El núvol tòxic d'Igualada / CRISTINA PUJOL

IgualadaL'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha anunciat que l'Ajuntament iniciarà una investigació d'ofici per esbrinar les causes que han provocat l'explosió i "evitar que es repeteixi". "La nostra obligació és vetllar perquè quan hi hagi una emergència no passi res i, després, procurar que no torni a passar més", ha remarcat el batlle. Amb tot, creu que el protocol d'actuació "s'ha fet molt bé" i ha assegurat que "hem actuat conjuntament les dues administracions -Ajuntament i Generalitat- i no hem hagut de lamentar cap desgràcia personal". Castells també considera que s'ha activat el "punt d'alarma necessària" amb el confinament de la població i ha confessat que "en un primer moment he patit bastant".

Un cop la situació de perill a causa del núvol irritant ha remès, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha apuntat al matí l'impacte del núvol "era realment espectacular i inquietant" i, per això, "hem activat el pla d'emergències bàsiques, hem col·laborat molt activament amb la Generalitat i tenim la satisfacció de comprovar que s'han fet les coses ben fetes". Castells ha relatat que s'ha decidit activar el dispositiu de confinament màxim i, "quan hem vist que la cosa afluixava s'han anat obrint les restriccions". De fet, el batlle ha assegurat que "no hi ha hagut afectacions en la població i cap ciutadà ha acudit a l'hospital o a l'ambulatori per aquest motiu".

A partir d'ara, ha assegurat Castells, "farem un estudi exhaustiu per saber què ha passat exactament i assegurar-nos que no torni a passar". L'alcalde ha explicat que al polígon de Les Comes hi ha un "sector químic important, que fa les coses bé, i hem de garantir que la seva feina es faci amb les condicions de seguretat per a la població". "Tot i que estem segurs que fan la feina ben feta, haurem de revisar els protocols i els sistemes de seguretat d'aquestes empreses", ha afegit.

stats