Societat 21/08/2014

L'últim estirabot de l'alcalde de Valladolid: Una dona pot arrencar-se els sostenidors en un ascensor i simular una violació

León de la Riva: "Hi ha vegades en què a les sis de la matinada una dona sola ha d'anar amb compte per on va"

Ara
2 min
L'alcalde de Valladolid, Javier León de la Riva / EFE

BarcelonaL'alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva, ha assegurat aquest dijous que a vegades experimenta una "certa recança" si ha d'entrar amb segons qui a l'ascensor perquè podria trobar-se amb una dona amb ganes de perjudicar-lo, i ella podria arrencar-se els sostenidors i la faldilla per simular una violació.

En una entrevista a Onda Cero (a partir del minut 27), el polèmic alcalde ha considerat que s'ha d'anar amb compte amb el tema de les violacions perquè segons com "té una doble lectura, d'anada i de tornada". "Pensa que entres en un ascensor i hi ha una noia amb ganes de perjudicar-te. Es fica amb tu a l'ascensor, s'arrenca els sostenidors o la faldilla i surt cridant que l'has intentat agredir. Compte amb aquest tema", ha afirmat De la Riva.

La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha respost ràpidament a l'alcalde de Valladolid amb una piulada al Twitter, en què diu que a partir d'ara s'ho pensarà dues vegades abans d'entrar en un ascensor amb ell.

Preguntat per un cas de violació que va succeir fa 20 dies en un parc de la capital de Castella i Lleó, i que està investigant la policia, l'alcalde ha afegit que "hi ha vegades en què a les sis de la matinada una dona sola ha d'anar amb compte per on va". "No puc tenir un policia darrere de cada cantonada", ha afegit. Tot i que ha assegurat que ell no justificaria mai cap actuació en contra d'una dona o d'un home, hi ha situacions en què "una dona sola ha d'anar amb una mica de compte per on va".

A més a més, en relació amb la prostitució, l'alcalde de Valladolid des del 1995 i que el 2011 va ser escollit amb majoria absoluta, ha assegurat que ell és "francament partidari de regular la prostitució a Espanya", tot i que ha acceptat que, aquest sí, pot ser un plantejament políticament incorrecte, especialment dins del PP. De fet, ell mateix ha reconegut que el seu partit no comparteix aquesta idea, però "jo deixaria de ser jo si no digués què penso", ha afegit.

Aquest ha sigut l'últim estirabot d'un personatge que ja n'acumulava d'altres, també relacionats amb la seva visió sobre el feminisme i el concepte d'homenia. El 2010, quan Leire Pajín va ser nomenada ministra de Sanitat amb el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, va afirmar en una entrevista a la mateixa emissora que quan veia la cara i els llavis ('morritos') de Pajín "sempre" pensava el mateix, però que preferia evitar dir-ho en directe. Pajín era, segons ell, "una noia preparadíssima, hàbil, discreta, que repartirà condons per tot arreu i que serà l'alegria de la festa".

stats