Societat 05/12/2014

L'Arquebisbat de Burgos reconeix haver sotmès una menor a exorcismes

El 'Diario de Burgos' diu que la noia es va intentar suïcidar després de ser sotmesa a tretze sessions. L'Església diu que l'exorcista havia estat “legítimament nomenat” pel bisbe

Efe
2 min
Aquest és el convent de Valladolid on, segons el Diario de Burgos, s'haurien dut a terme les sessions d'exorcisme

BurgosL'Arquebisbat de Burgos ha reconegutque una menor de Burgos va ser sotmesa a diverses sessions d'exorcisme a Valladolid, amb un exorcista "legítimament nomenat" pel seu bisbe, després d'un intent de suïcidi. L'escrit dóna resposta a una informació publicada avui pel 'Diario de Burgos' que indicava que una menor s'hauria intentat suïcidar després de ser sotmesa pels seus pares a tretze exorcismes, cosa que segons el rotatiu investiga un jutjat de Burgos que estudia la possible existència de delictes a que ha passat. Segons el diari, les sessions d'exorcisme s'haurien dut a terme al convent de sant Joaquim i santa Anna, a Valladolid.

L'Arquebisbat diu que la decisió de portar la noia a l'exorcista va ser "força posterior al seu intent de suïcidi". Els pares, segons l'Arquebisbat, van considerar convenient portar la noia a l'exorcista de Valladolid al mes d'abril i les sessions van concloure al juny d'aquest any, amb el convenciment que ja estava "guarida". Els pares han relatat a l'Arquebisbat que van acudir temps enrere a un exorcista de Madrid, encara que la noia, que acaba de fer 18 anys, no va rebre llavors cap exorcisme.

L'assumpte s'ha destapat arran de la denúncia interposada per alguns familiars de la jove, tot i que els acusats no han rebut encara notificació judicial. En tot cas, l'Arquebisbat de Burgos nega que el rector de l'església de Nostra Senyora del Rosari de Burgos hagi estat el confessor habitual de la jove i assegura que tampoc ha tingut res a veure amb la decisió de portar-la a l'exorcista, com pel que sembla indica la denúncia dels familiars.

Segons l'Arquebisbat els exorcismes són una pràctica religiosa que s'ha mantingut en la tradició de l'Església com un dret de tots els fidels. El Codi Canònic exigeix que l' exorcista sigui nomenat pel bisbe i que valori l'oportunitat de realitzar-lo. L'Arquebisbat de Burgos reconeix que l'exorcista de Valladolid està "legítimament nomenat" pel seu bisbe.

stats