Societat 16/09/2016

L’arquebisbat confirma el nomenament de dos rectors formats a Toledo per a parròquies d’Esplugues i l’Hospitalet

Membres d’aquestes parròquies havien mostrat el seu rebuig perquè consideraven que els religiosos tenen un esperit “preconciliar”, contrari al seu

Ara
2 min
Tres parròquies de Barcelona no volen el seu nou rector

BarcelonaFinalment, els bisbes de Toledo arribaran. L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha fet efectiu aquest divendres el nomenament de dos capellans formats al seminari de Toledo per a tres parròquies (Sant Antoni de Pàdua, Sant Enric d’Ossó i Santa Gemma Galgani) d’Esplugues i l’Hospitalet de Llobregat. El centre de formació d’on provenen depèn de la Hermandad de Hijos de Nuestra Señora del Sagrado Corazón i té, segons els membres de les parròquies, una ideologia totalment contrària a la que ells prediquen, preconciliar i ideològicament espanyolista. El col·lectiu de cristians crítics, que ja havien mostrat el seu rebuig als nous rectors, no descarta ara prendre “accions de protesta”.

Omella ha designat Francesc Xavier Prevosti Vives nou rector ‘in solidum’ [compartit] i moderador de l'agrupació de les tres parròquies, dins l'arxiprestat de La Torrassa-Collblanc. L'altre rector serà Fernando Maristany Pintó.

Els impulsors de la proposta remarquen que aquesta línia és contrària a la que se segueix al Baix Llobregat des de fa anys i que així ho van transmetre a Omella. La reunió entre les dues parts només els va deixar una sensació de “sorpresa i decepció pel caràcter inflexible de l’arquebisbe”.

Un cop feta pública la nova designació, es plantegen prendre accions de protesta d’una altra mena, entre les quals s’inclou, fins i tot, adreçar-se per carta al papa Francesc, l’únic que pot intercedir, ja que Omella va ser designat directament per ell.

A més d'aquests dos nomenaments, l’arquebisbe també n'ha fet sis en zones pastorals que inclouen 18 arxiprestats, la majoria, a la ciutat de Barcelona, però també en altres poblacions del Barcelonès, el Baix Llobregat i del Maresme, com Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat o Mataró. De nomenaments no parroquials se n'han fet als hospitals de Sant Pau i del Mar, de Barcelona; al Recinte Torribera - Clínica Mental, de Santa Coloma de Gramenet; a la presó Model de Barcelona, i per a una missió a Xile.

Omella explica que els nomenaments els ha fet “havent escoltat” el bisbe auxiliar, Sebastià Taltavull i els vicaris episcopals de les sis zones pastorals afectades”, "atenent també peticions rebudes de superiors provincials religiosos", i també diu que ha tingut en compte les peticions de jubilació de tres rectors de Tiana, l'Hospitalet i el barri de Gràcia.

stats