Societat 21/11/2013

L'Audiència de Barcelona cita les víctimes del 'boig del xandall' per informar-les de la seva excarceració imminent

Manuel González González va ser condemnat a 169 anys de presó el 1995 per un assassinat, diversos intents d'assassinat i agressions sexuals a dones. Serà alliberat aviat gràcies a la fi de la doctrina Parot tot i que no està encara rehabilitat

Acn
2 min

BarcelonaLa secció novena de l'Audiència de Barcelona ha citat per a aquest dijous les víctimes de l'anomenat 'boig del xandall', un home condemnat a 169 anys de presó per un assassinat, diversos intents d'assassinat, lesions i agressions sexuals, que quedarà en llibertat els propers dies després de l'anul·lació de la coneguda com a "doctrina Parot".

A la reunió hi assistiran els Mossos d'Esquadra i membres de l'Oficina d'Atenció a la Víctima del Delicte de la Conselleria de Justícia, i s'explicarà a les víctimes les mesures que es prendran davant de la imminent excarceració.

Manuel González González, carnisser de 29 anys i amb un grau de sordesa, va ser condemnat a 175 anys de presó el 1995 per haver atacat 16 dones a l'Hospitalet de Llobregat i diverses poblacions del Baix Llobregat entre el 1991 i el 1993 amb punxades al cul mentre eren al carrer i al metro. Una de les dones va morir dessagnada. El Suprem li va rebaixar la pena a 169 anys i l'aplicació de la doctrina Parot n'havia retardat l'alliberament.

No està rehabilitat

Ara, però, els tècnics de tractament de la presó on compleix condemna asseguren que no ha seguit cap teràpia ni s'ha rehabilitat, que encara pateix sadisme sexual, paranoia i manca d'empatia amb les seves víctimes.

Per això, la secció novena de l'Audiència, el tribunal que el va condemnar i que ara l'haurà de deixar en llibertat després de la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans, s'ha coordinat amb els organismes públics pertinents per minimitzar el risc de reincidència i informar totes les víctimes i els seus representants legals.

Així, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, se'ls oferirà "informació oficial i veraç" sobre el cas, a més d'assessorament, atenció i suport dels serveis especialitzats.

Els Mossos i la fiscalia, com passarà en altres casos similars durant les properes setmanes i mesos, es coordinaran per efectuar una vigilància no intrusiva d'aquests delinqüents no rehabilitats.

stats