L'EMPORDÀ CREMA
Societat 24/07/2012

L'austeritat, una de les causes principals de l'incendi a Catalunya, segons 'Le Monde'

El rotatiu francès destaca que els governs autonòmics no inverteixen suficient en la prevenció d'incendis tot i les recomanacions de Brussel·les. Relaciona el foc de l'Empordà amb els de Galícia el febrer i a les Canàries a mitjans de juliol

Ara
1 min
Article de 'Le Monde' sobre el foc a l'Empordà del 24 de juliol del 2012

BarcelonaL'austeritat també passa factura als boscos i, en conseqüència, es manifesta en forma d'incendis forestals. És la tesi a la que arriba el diari francès 'Le Monde' en la seva edició d'aquest dimarts. "A Espanya, els incendis agreujats per l'austeritat", titula. "Les flames continuen cremant a Catalunya aquest dimarts. Les causes: la manca de prevenció i la retirada de subvencions", afegeix al subtítol.

L'article relaciona el foc de l'Empordà amb el de Galícia al febrer –que va destruir 2.500 hectàrees– el de les illes Canàries a mitjans de juliol –que va arrasar-ne 2.000 i el del País Valencià, es basa en fonts de Comissions Obreres (CCOO) per assegurar que l'austeritat està atiant les flames. Destaca que els bombers estant notant dràsticament les retallades i que els bombers han sortit al carrer per manifestar-se. A més, afegeix que dins la regió el pressupost en programes de prevenció i extinció d'incendis s'ha reduït a més de la meitat: de 25,5 milions d'euros el 2011 a 11,5 milions d'euros el 2012.

stats