Societat 01/10/2014

Boi Ruiz qualifica "d'impecable" l'actuació sanitària durant el brot de legionel·losi que ha provocat vuit morts

Anuncia que compareixerà al Parlament per explicar la gestió del brot acompanyat del director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha anunciat que compareixerà al Parlament per explicar la gestió que el seu departament i l'Agència de Salut Pública han portat a terme en el brot de legionel·losi del Vallès Occidental. En resposta a una pregunta d'ICV-EUiA i PSC, Ruiz ha assegurat que, aprofitant la compareixença que farà el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, el conseller "l'acompanyarà per explicar amb tot detall" el que s'està parlant. El conseller ha rebutjat les acusacions "de foscor i obscurantisme" en la seva gestió i ha qualificat "d'impecable" l'actuació "des del punt de vista comunicatiu amb els ajuntaments, de la contenció del brot i de la solució de les pneumònies ingressades".

Boi Ruiz, que fins al moment no ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar aquests episodis, ha sortit així al pas de les crítiques rebudes per l'oposició, davant el pitjor brot de legionel·losi registrat mai a Catalunya, amb vuit morts i uns 40 afectats confirmats. Aquest dilluns seguien ingressades encara 11 persones.

Les analítiques han de confirmar encara la relació entre els brots de Sabadell i Ripollet, amb cinc i tres morts cadascun, tot i que la hipòtesi principal és que es tracta de dos episodis diferents que han coincidit en el temps. Salut Pública sí que ha informat fins al moment de la detecció del bacteri en un edifici de Sabadell proper a una estació de Ferrocarrils de la Generalitat, però no serà fins al final d'aquesta setmana que disposaran de tots els resultats de les anàlisis fetes.

stats