Societat 15/04/2016

A la teva empresa hi teniu garrafes d'aigua de la marca Eden? Pot ser que t'hagis intoxicat

L'empresa d'aigua Eden retira més de 6.000 garrafes per intoxicacions intestinals en un lot que provenia de la Font d'Arinsal, a Andorra

S. Soro
2 min
Un treballador d'Eden en un dels vídeos de l'empresa

BarcelonaEl grup d'aigua Eden ha hagut de retirar 6.158 garrafes que havien repartit a 925 clients –la majoria empreses– a l'àrea de Barcelona i Tarragona els dies 7, 8, 11, 12 i 13 d'abril. L'aigua, que estava contaminada, ha provocat problemes intestinals als clients que l'han consumida.

Segons explica Eden a través d'un comunicat, la retirada afecta sis lots de la producció provinent de la Font d'Arinsal (Andorra). De forma preventiva, l'empresa ha interromput el subministrament d'aquesta font i també està higienitzant els dispensadors dels clients.

Els efectes d'aquests lots han motivat que el departament de Salut iniciï una investigació. Mitjançant un comunicat ha confirmat que el nombre de persones afectades pel brot de gastroenteritis se situa en 330, malgrat que "tot apunta que s'incrementarà en les properes hores a mesura que es vagin recollint les notificacions de casos reportats pels serveis sanitaris".

Els afectats, tots ells treballadors d'empreses ubicades a l'àrea de Barcelona, segons les agències de salut pública de Barcelona i de Catalunya, van iniciar els símptomes entre dilluns i aquest divendres, incloent-hi nàusees, vòmits, dolors abdominals, diarrea, febrícula i en algun cas febre alta. Tot i que el quadre clínic és lleu i remet en 48 hores, hi ha una persona ingressada en un centre sanitari, amb una evolució favorable.

Els serveis sanitaris estan supervisant la correcta retirada de tots els lots afectats, recollint mostres per verificar la qualitat de l'aigua i realitzant enquestes epidemiològiques als afectats. També s'ha posat en alerta les unitats de vigilància epidemiològica del territori i s'ha comunicat el brot a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició.

L'aigua havia passat tots els controls

El director general d'Eden, Antonio Alarcón, assegura que les garrafes havien superat "tots els controls sanitaris" que marca la normativa, i en aquests moments investiguen què pot haver passat.

Eden Espanya subministra serveis d'aigua i cafè a més de 45.000 empreses i domicilis de l'Estat des de l'any 2000. Anualment reparteix un milió i mig d'ampolles i el grup mare se serveix actualment de 28 fonts diferents.

stats