Societat 13/01/2015

L'exalcalde de Mataró apunta que les irregularitats en l'adjudicació de pisos s'han "accentuat" en l'últim any

Joan Antoni Baron reconeix manca de rigor "administratiu" a PUMSA i lamenta l'alarma social generada

Acn
2 min
L'exalcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, compareix per valorar l'informe sobre l'adjudicació de pisos de protecció oficial / ACN

MataróL'exalcalde de Mataró, el socialista Joan Antoni Baron (2004-2011), ha valorat l'auditoria avançada dijous per l'ACN i que revela múltiples irregularitats en l'adjudicació d'habitatge protegit entre 2009 i 2011. Segons Baron, l'informe és imprecís i ple d'errors, fruit de "la pressa" del govern actual per "escudar la seva ineficàcia en la gestió del govern anterior". En aquest sentit, Baron lamenta l'alarma social generada, quan la majoria de casos, diu, són fruit d'una manca de rigor de tipus "administratiu". Tot i això, l'exalcalde apunta que la majoria d'irregularitats detallades en l'informe corresponen a l'actual mandat "i s'accentuen en l'últim any", sota la responsabilitat política de CiU.

L'exalcalde del PSC retreu a l'actual govern que utilitzi l'informe de PUMSA com a arma política contra l'anterior govern i a pocs mesos de les eleccions. Per Joan Antoni Baron, l'ús electoralista d'unes dades que, segons diu, contenen molts errors, només ha fet que posar la por al cos a molts veïns que son adjudicataris d'habitatge protegit.

"Han tingut pressa", diu Baron, que ara reclama celeritat per tancar l'expedient informatiu sobre el processos en l'adjudicació de pisos de PUMSA i paciència l'hora d'analitzar cada cas individualment: "Les anomalies administratives s'han d'analitzar una a una. No és una feina que es pugui fer en quinze dies".

El portaveu del PSC ha volgut posar de manifest que, a més, "la immensa majoria" de casos que descriu l'informe com a presumptes irregularitats en l'adjudicació de pisos corresponen a l'actual mandat i que aquestes irregularitats "s'accentuen en l'últim any". Segons l'anàlisi que fan els socialistes, el 61% de les adjudicacions de pisos del 2014 contenen alguna anomalia.

Baron també ha carregat contra l'actitud que ha tingut l'alcalde de CiU, Joan Mora, al voltant d'aquest afer. L'exalcalde lamenta que Mora repartís responsabilitats "des de l'alcalde fins a l'últim treballador", una comparació que considera "injusta" per als treballadors. "Si un treballador no fa bé la feina, hi ha algú que l'ha de supervisar".

En aquest sentit, Baron no defuig la seva part de responsabilitat com a màxim responsable de l'Ajuntament i ha detallat que durant el seu mandat "l'alcalde despatxava amb el president de Prohabitatge [qui va ser portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Francesc Teixidó] sobre polítiques d'habitatge, no sobre processos administratius".

L'expresident de PUMSA, a disposició de l'Ajuntament

En les darreres hores també s'ha pronunciat sobre el cas PUMSA, qui va ser president de l'empresa municipal d'Urbanisme durant l'anterior mandat, el també socialista Ramon Bassas. En una instància presentada a l'Ajuntament, Bassas recorda que la gestió de l'habitatge "estava transferida a l'empresa filial de PUMSA, Prohabitatge SA, que no presidia", però que tot i això es mostra la seva "total disponibilitat per a col·laborar" en el que calgui.

stats