Societat 16/06/2014

L'incendi de Tivissa es complica i la Generalitat activa l'Infocat

El vent ha canviat de direcció i més de 24 hores després de l'inici de les flames encara es preveu que les tasques d'extinció s'allargaran. Ja hi ha 180 hectàrees afectades

Ara
2 min
Un helicòpter dels bombers participant en les tasques d'extinció de l'incendi de Tivissa / EFE

BarcelonaLes flames continuen descontrolades a Tivissa (Ribera d'Ebre) quan ja fa més de 24 hores que va començar l'incendi i el canvi de direcció del vent en complica l'extinció. Els bombers preveuen que les tasques per apagar-lo s'allargaran, de maneta que la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha activat, a les 18:50 hores, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat). L'Ajuntament de Tivissa també ha posat el seu pla d'actuació municipal per a incendis forestals en fase de prealerta.

Segons els Bombers de la Generalitat, la zona de l'incendi es de difícil accés i aquest fet alenteix les tasques d'extinció, per la qual cosa i es preveu que aquest incendi sigui de llarga durada, especialment després que el vent hagi fet canviar la direcció cap on avancen les flames, que ara van cap al municipi de Ginestar.

Al lloc de l'incendi, cap a les 8 del vespre, hi havia 80 vehicles dels bombers: 11 mitjans aeris i 69 dotacions terrestres. El Centre de Comandament de Bombers s'ha instal·lat al parc de bombers de l'Ametlla de Mar.

Els Agents Rurals han informat que de moment l'incendi hauria afectat 180 hectàrees de vegetació forestal.

I els Mossos d'Esquadra indiquen que aquesta tarda s'han desallotjat 24 masies de la zona de la Plana dels Burgans, però encara no se sap quants veïns s'han desplaçat, ja que encara no s'ha acabat el recompte exacte. Ahir a la nit ja es van evacuar 19 persones d'un altre grup de masies, de les quals 14 han estat acollides al càmping de Tivissa arran d'una gestió de Protecció Civil amb l'Ajuntament, segons la Generalitat.

Les mateixes fonts assenyalen que el tècnic de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre està fent tasques de reforç en la coordinació general amb el municipi de Tivissa i els de l'entorn i d'enllaç directe amb el CECAT com a centre de coordinació de l'emergència. S'ha activat la unitat mòbil de protecció civil (UMOPC) per a tasques del centre de comandament avançat i de coordinació del pla Infocat.

stats