Societat 20/06/2013

L'informe municipal confirma deficiències en el disseny de la coberta dels Encants

El tercer tinent d'alcalde ha assegurat aquest dijous que les despeses de les modificacions necessàries no seran assumides per l'Ajuntament

Europa Press
1 min

BarcelonaL'informe municipal sobre la inundació del nou edifici dels Encants apunta a un problema de disseny de la coberta, que obligarà a fer modificacions que, segons el tercer tinent d'alcalde de la ciutat, Antoni Vives, no seran assumides pel consistori.

Vives ha defensat, a la comissió d'hàbitat urbà, el control municipal de l'obra a través de l'empresa Bimsa, però ha reconegut que "hi ha elements que ara sabem que s'han de corregir". I ha anunciat que, un cop es coneguin els resultats del peritatge extern, es reconsideraran alguns paràmetres del disseny de l'edifici en funció de les dades pluviomètriques de Barcelona.

A la comissió s'ha tornat a criticar l'elevat cost de l'obra, 57 milions d'euros, i Vives s'ha defensat dient que el preu per metre quadrat és bastant equivalent al d'altres mercats i edificis públics de la ciutat.

Crítiques de l'oposició

Segons Jordi Portabella (ERC) és "evident que l'obra no està ben feta" i el PP ha recriminat a l'Ajuntament que és un edifici més centrat en el disseny que en la funcionalitat i que s'ha malmès la imatge de la ciutat. El PSC, que va iniciar juntament amb ICV-EUiA l'obra dels Encants, s'ha mostrat menys crític i ha demanat que l'incident no resti protagonisme al mercat.

stats