Societat 19/05/2013

El PP creu que els socialistes i els nacionalistes estan "més pendents de l'adoctrinament" que de la "qualitat" de l'ensenyament

El portaveu Rafael Hernando defensa la llei Wert i diu que "aquestes coses són les que després es paguen a les avaluacions internacionals"

Agències
2 min

MadridEl portaveu adjunt del Grup Popular al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, creu que els models educatius "socialista i nacionalista" han estat "més pendents de la ideologia i l'adoctrinament que de la formació de qualitat". Segons el seu parer, "aquestes coses són les que després es paguen a les avaluacions internacionals".

Hernando creu que la llei Wert ajudarà a millorar la qualitat de l'alumnat i del professorat i ha insistit que "tothom és conscient" del baix nivell actual de l'ensenyament a Espanya.

En roda de premsa, el portaveu popular ha precisat que els models anteriors han portat l'Estat a tenir un dels pitjors índexs en educació, tant entre els països de l'OCDE com en els de l'entorn.

També ha recordat que l'atur juvenil supera la taxa del 55 per cent, fet que suposa "la cara més dramàtica" i un estímul per canviar el sistema i la conjuntura actual.

Amb tot, ha precisat que la nova llei educativa aprovada pel consell de ministres està oberta a discussions i debats i ha confiat que quan arribi al Congrés dels Diputats "s'articulin alternatives més que eslògans", com dir que és un "retorn al passat".

En referència al recurs d'inconstitucionalitat anunciat, el dirigent popular ha dit no entén aquests "recursos de rebequeria" quan el que es pretén és modificar una llei "que no funciona", perquè els joves estiguin més ben formats i trobin abans una feina.

Sobre la convocatòria que ha fet el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per fer pinya amb els partits i la comunitat educativa, Hernando ha assenyalat que Mas és "molt afecte a convocar cimeres perquè les coses no canviïn".

Ha afegit que a Catalunya el "més dramàtic" de la crisi també és la manca d'ocupació i que el seu model educatiu tampoc "està donant solucions" a la desocupació juvenil.

Hernando ha reclamat llibertat educativa a Espanya i també a Catalunya, on "la ideologia impera a les escoles" i ha assenyalat que la Generalitat hauria d'estar més pendent de solucionar el problema que d'"accions de combat".

stats