NUTRICIÓ
Societat 10/03/2012

Augmenten els casos d'intolerància a la lactosa

Entre un 11 i un 15% de la població de l’Estat espanyol és intolerant a la lactosa, però la xifra podria arribar al 50%, perquè molta gent ho és i no ho sap. Els experts asseguren que cada cop se'n diagnostiquen més casos

Trinitat Gilbert
1 min
Got de llet

BarcelonaEntre un 11 i un 15% de la població de l’Estat espanyol és intolerant a la lactosa, segons dades facilitades pel catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Sergio Calsamiglia. Tot i això, Salvador Navarro, del Servei de Gastroenterologia de l’Institut de Malalties Digestives i Metabòliques de l’Hospital Clínic, creu que aquesta xifra arriba, en realitat, fins al 50%, perquè hi ha moltes persones a les quals la llet no se’ls posa bé però no se’ls ha diagnosticat intolerància a la lactosa. Molts descobreixen, quan deixen la llet i els seus derivats, que desapareixen els malestars digestius, i l’abandonen per anar a tastar altres tipus de llet, com la de soja, ametlles, civada o arròs.

Lleters de Catalunya afirmen, però, que el corrent d’abraçar altres tipus de llets és una moda, i que el problema radica en la falta de l’equilibri nutricional. El problema no seria la llet, sinó el fet de menjar poques verdures, hortalisses, llegums i cereals.

Pots llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats