SOCIETAT
Societat 28/01/2013

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs el president del Club Hoquei Lloret, el pare de Petrov i la germana de l'arquitecta

Joan Perarnau està acusat de suborn, i Boris Petrov i Teresa Gimeno, de blanqueig i falsedat

Acn
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat llibertat sense fiança per al president del Club Hoquei Lloret, Joan Perarnau, per al pare del suposat cap de la màfia russa a Catalunya, Boris Petrov, i per a la germana de l'arquitecta Pilar Gimeno, Teresa Gimeno, tot i que els manté imputats.

A Perarnau l'acusa d'un delicte de suborn, però no li aplica cap mena de mesura cautelar, mentre que a Boris Petrov, a qui acusa de blanqueig de diners i falsedat documental, li prohibeix sortir del país. A Teresa Gimeno li imputa delictes de blanqueig i falsedat documental, però tampoc li aplica cap mesura cautelar.

L'operació Clotilde se salda d'aquesta manera amb tres persones a la presó i quatre persones en llibertat, però tots queden imputats per diversos delictes. Per al suposat cap de la màfia russa a Catalunya, Andrei Petrov, Velasco ha dictat presó sense fiança i li atribueix delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals al si d'organització criminal, falsedat mercantil i suborn.

El fet que Velasco li imputi el delicte de pertinença a organització criminal, segons fonts de l'Audiència Nacional, es deu precisament als seus vincles amb la màfia russa. Petrov hauria defraudat 56 milions d'euros a través d'un entramat d'empreses. A la seva declaració, Petrov ha admès davant el jutge que va pagar dos viatges de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, a Moscou, un amb la seva família i un altre amb motiu d'una fira turística.

Les altres dues persones que han anat a la presó són el cunyat de Petrov, Konstantin Mischanin, i l'arquitecta Pilar Gimeno -que s'ha negat a declarar-, a qui imputa els delictes de blanqueig de capitals al si d'organització criminal, falsedat i suborn.

Les investigacions sobre Perarnau se centren en el patrocini de l'empresa de Petrov, DDC, en el club, i la coincidència amb l'adjudicació de les obres de la reconversió de l'antiga plaça de braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. La decisió va ser criticada per l'oposició.

stats