Societat 16/01/2014

La Lliga Nord assetja diàriament la ministra italiana d'origen congolès

El diari oficial del partit ha decidit publicar l'agenda de Cecile Kyenge, titular d'Integració

Efe
2 min

RomaL'assetjament dels membres de la Lliga Nord a la ministra italiana d'Integració, Cecile Kyenge, originària del Congo, s'ha intensificat aquesta setmana amb declaracions dels seus dirigents i amb la decisió del diari oficial del partit, 'La Padania', de publicar la seva agenda d'activitats.

El rotatiu publica des de dissabte una columna diària on enumera els diferents actes als quals assisteix la ministra. Una decisió que el Partit Demòcrata (PD), al qual pertany Kyenge, considera "molt greu" i que està "al límit de la intimidació".

Declaracions polèmiques

L'alcalde de Verona, i un dels màxims representants de la Lliga Nord, Flavio Tosi, va assegurar ahir al diari 'La Repubblica' que no creu que la publicació de les activitats de la ministra sigui un problema i que l'agenda també es pot consultar a la pàgina web del ministeri. Tosi considera que és important que els ciutadans sàpiguen què fa Kyenge, que, segons l'alcalde, "no ha fet cap proposta des que és ministra".

El portaveu del partit al Senat italià, Massimo Bitonci, també va criticar la ministra aquesta setmana i la va acusar de no saber què és la integració, i de voler únicament "afavorir els negres". Matteo Salvini, nou líder de la formació, es va mostrar convençut fa uns dies que aconseguirien "forçar-ne la dimissió" i eliminar un ministeri "inútil i que propaga idees perilloses".

El partit de la Lliga Nord, conegut per la seva ideologia xenòfoba i les reivindicacions secessionistes de la Padània, ja va ser en el centre de la polèmica el juliol del 2013, quan un dirigent de la formació va comparar Kyenge amb un "orangutan". La ministra va assenyalar ahir, en declaracions a 'La Repubblica', que "ser negra i ser al govern és un repte per als pitjors estereotips". I va advertir que si la política no s'aixeca per condemnar aquests actes, "el racisme es pot convertir en una arma perillosa".

stats