Societat 11/07/2017

Lliuren a Espanya dues vídues de combatents de l'Estat Islàmic detingudes a Turquia

La Guàrdia Civil ha arrestat les dones quan han arribat a l'aeroport de Barajas

Efe
1 min

MadridLes autoritats turques han lliurat a la Guàrdia Civil dues dones que van detenir a la seva frontera al desembre que són vídues de dos combatents de l'Estat Islàmic. Totes dues han quedat arrestades per la Guàrdia Civil quan han arribat a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, procedents d'Istanbul, acusades de pertinença a organització terrorista. Ara seran posades a disposició de l'Audiència Nacional, segons ha informat el ministeri de l'Interior.

Una detinguda és Asia Ahmed Mohamed, vídua de Mohamed Hamduch (àlies 'Kokito'), que va acabar arrestada a Turquia quan intentava tornar a Espanya. L'altra dona és Fatima Akil Laghmich, vídua de Mourad Kadi, que també va quedar detinguda a Turquia quan pretenia arribar a Espanya amb el seu fill de tres anys.

Les vídues dels combatents de l'Estat Islàmic, que tenien una ordre internacional de detenció promoguda per la Guàrdia Civil, han residit en territori del Daeix (acrònim d'Estat Islàmic) més de dos anys. El ministeri ha subratllat que les dues dones van viure de manera voluntària sota les condicions del grup terrorista i que el nivell d'adoctrinament en l'extremisme religiós fa que siguin "una amenaça potencial per a la seguretat nacional".

stats