SALUT
Societat 19/06/2013

L'oposició demana explicacions a Boi Ruiz pels contractes de Padrosa

ICV-EUiA ha exigit la dimissió del director del Servei Català de la Salut pels vincles amb el sector privat

Efe
1 min

BarcelonaL'oposició en bloc ha demanat avui explicacions al conseller de Salut, Boi Ruiz, i al director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, que, segons informa avui 'El País', va signar el 2012 contractes públics amb un hòlding de sis empreses privades de les quals ell mateix és apoderat.

Només ICV-EUiA ha anat més lluny i ha demanat la dimissió de Padrosa per considerar que aquestes informacions evidencien "les portes giratòries entre el sector públic i el privat o, pitjor, el fet de tenir un peu en un i l'altre en l'altre", ha dit el diputat Josep Vendrell en declaracions als mitjans als passadissos del Parlament.

ERC, PSC, PPC i Ciutadans han demanat de moment explicacions urgents tant a Boi Ruiz com a Padrosa i, en funció del seu contingut, es plantejaran un altre tipus d'iniciatives.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha anunciat que el seu partit demanarà un informe jurídic i que, si es confirma "la vulneració d'incompatibilitats", demanarà la dimissió de Padrosa.

ERC i el PSC, a través de les diputades Alba Vergés i Marina Geli, respectivament, han coincidit a demanar només explicacions, encara que es reserven la possibilitat de plantejar un altre tipus de mesures si aquestes no són satisfactòries.

stats