SOCIETAT
Societat 21/02/2012

L'oposició valenciana demana la dimissió de la delegada del govern per les càrregues policials

També volen que dimiteixi el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Moreno, que va titllar d'enemics als estudiants valencians

Ara
1 min

ValènciaEl secretari general del PSPV, Jorge Alarte, s'ha reunit aquest matí amb la delegada del govern espanyol al País Valencià per a exigir-li l'assumpció de responsabilitats. Alarte ha demanat a Paula Sánchez de León que “cessi immediatament” al cap superior de la Policia Nacional, Antonio Moreno, per les seves “desafortunades” declaracions d'ahir on titllava als estudiants valencians com els seus “enemics”. Tanmateix li ha dit que, si comparteix aquesta opinió, presente avui mateix la seva dimissió.

Sobre les declaracions que aquest matí ha fet el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a Catalunya Ràdio, Alarte ha dit que espera que sigui conseqüent amb les seves paraules i si creu que pot haver hagut una resposta desproporcionada per part de la policia, cesse al cap superior de la Policia a València i el divendres al consell de ministres faci el mateix amb la delegada del govern. Per a Alarte, si Fernández Díaz no pren cap d'aquestes decesions és perquè les seves paraules no han estat més que “un acte de cinisme”.

El líder dels socialistes valencians ha destacat també que darrere l'actuació policia s'amaga un component ideològic. “És evident que es vol utilitzar la força de l'Estat per a limitar els drets i llibertats constitucionals. Així és com entén el PP valencià l'Estat de dret”, ha remarcat.

stats