Societat 25/11/2015

Si Madonna i Angelina Jolie fossin dones maltractades

Un artista italià ha convertit les 'celebrities' en víctimes d'agressions per encoratjar les dones perquè denunciïn

Selena Soro
2 min
El muntatge que ha fet l'artista Alexsandro Palombo amb els rostres d'Angelina Jolie i Madonna / FACEBOOK

Barcelona"Cap dona és immune a la violència domèstica". Aquest és el lema de de la campanya que ha impulsat aquesta setmana l'artista Alexsandro Palombo amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra aquest dimecres.

Segons l'artista, "la violència de gènere és un càncer social que no coneix fronteres ni condició social", i qualsevol persona en pot ser una potencial víctima. Per això, ha volgut il·lustrar la seva tesi convertint les estrelles del panorama internacional en dones maltractades: Kim Kardashian, Madonna, Angelina Jolie, Emma Watson... A través d'un fotomuntatge digital –Photoshop–, Palombo les ha transformat.

Sota les etiquetes #BreakTheSilence i #BriefMessage, l'artista ha convidat les dones i els homes a treure la roba interior de l'armari i gravar-hi missatges per alçar la veu contra aquesta xacra.

No és la primera vegada que Palombo se serveix de la cultura 'pop' per fer denúncia social. Havia utilitzat les Princeses Disney prèviament per reivindicar la lluita de les dones que pateixen càncer de mama, i en una altra ocasió va convertir els personatges de 'Los Simpson' en víctimes de l'Holocaust.

Els Mossos reben prop d'11.000 denúncies

A Catalunya, aquest any, 11.000 dones han acudit a la policia per denunciar algun cas de violència masclista. Des de principis d'any fins ara s'han practicat més de 4.000 detencions per aquests fets, i s'ha fet el seguiment de gairebé 10.000 víctimes. Són dades que han fet públiques aquest dimecres els Mossos d'Esquadra, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

stats