Societat 09/07/2012

Uns 500 malalts de càncer accedeixen a tractaments personalitzats a la Vall d'Hebron en dos anys

La Unitat d'Investigació en Teràpia Molecular del Càncer ha fet més de 80 assaigs precoços amb nous fàrmacs des de la seva inauguració el juny del 2010

Auri Garcia Morera
1 min
Els responsables de la unitat, aquest dilluns al migdia.

BarcelonaLa Unitat d'Investigació en Teràpia Molecular del Càncer (UITM) de l'Hospital Vall d'Hebron ha atès més d'un miler de pacients en els seus dos primers anys de funcionament. D'aquests, uns 500 malalts han pogut accedir a tractaments personalitzats. Així ho han anunciat aquest dilluns al migdia els responsables d'aquesta unitat, que també han destacat que han fet més de 80 assaigs precoços amb nous fàrmacs.

Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), ha explicat en roda de premsa que els pacients s'han sotmès a "tractaments personalitzats en base a les característiques dels tumors". Josep Baselga, director científic del VHIO i cap de la Divisió d'Oncologia del Massachusetts General Hospital, ha ressaltat que l'UITM ofereix "les millors opcions que hi ha al món, amb tractaments intel·ligents".

En l'acte també hi ha participat el conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha assegurat que "Catalunya té futur com a país més enllà de sectors com va ser el tèxtil o com encara és el turisme, per exemple amb la recerca biomèdica". Ruiz no ha pogut participar en la visita prevista a les instal·lacions de l'UITM per les protestes de treballadors de l'hospital. Els manifestants, que protestaven pel tancament de l'escola bressol del centre, han acorralat el conseller a l'edifici durant una hora i mitja.

stats