Societat 18/04/2016

Manel Prat: "Estic convençut que les lesions de Quintana són d'origen policial"

El llavors director dels Mossos d'Esquadra admet "que les coses no es van fer prou bé" però insisteix que no va autoritzar "que es disparessin pilotes de goma"

Montse Riart
2 min
Manel Prat: "Estic convençut que les lesions de Quintana són d'origen policial"

BARCELONAManel Prat, el director dels Mossos d'Esquadra responsable de l'operatiu policial de la manifestació on Ester Quintana va perdre un ull, ha admès al judici les lesions de la víctima van ser fruït d'un "projectil policial", tot i que no han trobat "cap prova física" sobre "quin tipus" de bala podria ser la responsable de la ferida.

Prat, que va dimitir l'abril de 2014 arran precisament del Cas Quintana, sempre havia mantingut que durant tot el 14 de novembre de 2012 els Mossos d'Esquadra no havien disparat cap pilota de goma aquella nit. Avui al judici ha negat haver autoritzat el llançament. Com a director de la policia catalana, Prat era l'únic que podia donar l'ordre.

El màxim responsable de la policia catalana en el moment dels fets ha explicat que aquell dia sí que va autoritzar el llançament de "salves i projectils de foam" i ha fet referència als agents de la furgoneta DRAGÓ 414, expedientats posteriorment pel cos.

Ha explicat que aquests policies van "amagar" la seva situació real en el moment dels fets i que havien "avançat" la primera furgoneta on anaven l'escopeter i el subinspector acusats en el judici, que s'enfronten a entre 2 i 9 anys de presó i a entre 4 i 9 d'inhabilitació.

Segons Prat, els agents de la unitat 414 van disparar "dos projectils de foam", o d'escuma, "sense seguir els protocols" en dos moments immediatament anteriors i posteriors a la lesió de Quintana, davant de la Borsa al Passeig de Gràcia i a la Ronda de Sant Pere.

Prat ha recordat que el propi cos "ha reconegut que les coses no es van fer prou bé", ha assegurat que li sap "molt de greu" la lesió d'Ester Quintana, que ha definit com un "fet desgraciat" i ha dit que estava "satisfet" que el departament d'Interior hagués indemnitzat Quintana "per rescabalar el dolor causat".

També ha defensat que "en tot moment es va intentar esbrinar al màxim quins van ser els autors policials" i ha assegurat que mai van voler "ocultar" res.

stats