Societat 17/06/2015

Uns 300 usuaris i treballadors de la sanitat pública es manifesten aprofitant el ple monogràfic al Parlament

Han fet el recorregut entre l'Hospital Clínic i el Sagrat Cor per denunciar que la Generalitat deriva els pacients a aquest centre privat, que després li passa la factura a Salut

Pau Riera Dejuan
1 min
La manifestació contra la privatització de la sanitat / P.R.

BarcelonaAprofitant el ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre la sanitat pública, diversos treballadors i usuaris de la sanitat pública s'han manifestat aquest dimecres pels carrers de l'Eixample per protestar contra la privatització de la sanitat.

Entitats com la Federació d'Associacions de Veïns de l'Hospitalet de Llobregat i de Cornellà, o el PATT Moviment, a més dels treballadors de l'Hospital Clínic, han reclamat una "sanitat pública de qualitat per a tothom" i han entonat càntics per recordar que el sistema públic sanitari català està sent "desmantellat".

Proposen aturar i retirar immediatament tots els projectes privatitzadors directes i indirectes; la creació de nous consorcis, com el de Lleida, o la derogació definitiva de la instrucció de CatSalut, que permet l'assistència sanitària privada en centres públics del Siscat, entre altres propostes.

Al capdavant de la manifestació, que ha concentrat unes 300 persones, hi anava un actor representant un executiu de la sanitat privada que arrossegava diversos malalts cap a l'Hospital Sagrat Cor contra la seva voluntat. Aquesta actuació simbòlica s'ha fet per queixar-se que els pacients que arriben a urgències al Clínic i no tenen llit, després de passar una nit als passadissos, són transportats al Sagrat Cor. Aquest hospital privat els ingressa i cobra diners de la Generalitat per tractar-los.

stats