Societat 29/05/2021

Més de 2.000 persones demanen a Perpinyà que no es derogui la llei francesa que protegeix el català

Els partits independentistes participen en la manifestació, en la qual es reivindica la feina de l’escola catalana

Ara
1 min
La manifestació que ha transcorregut pel centre de Perpinyà.

BarcelonaMés de 2.000 persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Perpinyà en contra de la proposta de 61 diputats de l'Assemblea Nacional francesa de derogar alguns articles de la llei que protegeix les llengües minoritzades, entre les quals el català, el basc i l'occità. Els assistents han reclamat que es mantingui el text legislatiu que va aprovar l'Assemblea de França i han reivindicat les llengües com un "patrimoni" de l'estat gal.

Segons informa l'ACN, els partits independentistes del Parlament de Catalunya i la presidenta de la cambra, Laura Borràs, han format part de la marxa, en què també han participat directors d'escoles públiques que ensenyen en català i de La Bressola, el model que educa en català a la Catalunya del Nord. Altres assistents han sigut alcaldes i moltes famílies.

La cita ha servit per assenyalar l'executiu d'Emmanuel Macron, a qui consideren "còmplice", perquè la majoria dels diputats que n'han demanat la revisió són de la seva formació, i han volgut posar en valor la feina de l'escola catalana.

stats