Societat 02/07/2019

Quants delictes es cometen al teu territori? Els Mossos estrenen un mapa per saber-ho

Amb el suport de l'Institut Cartogràfic, la policia catalana posa en marxa una eina per consultar els fets des del 2011

P.e.
1 min

BarcelonaQuantes agressions sexuals hi ha hagut a cada districte de Barcelona i quants robatoris violents? Els Mossos d'Esquadra, amb el suport de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), han estrenat un mapa delinqüencial per saber-ho. No només de la capital catalana, sinó de les diverses àrees bàsiques policials (ABP) del territori i sobre tots els delictes, com ara de lesions, homicidi i tràfic d'éssers humans, entre d'altres. La policia catalana ha posat en marxa aquesta eina, que es mostra en aquest article [si no es veu, s'hi pot accedir fent clic aquí].

El mapa permet consultar per anys els delictes –separats per les diferents tipologies– dels fets que s'han denunciat des del 2011 a Catalunya. La idea és que sempre que hi hagi noves dades, de cada trimestre, s'incorporin en aquesta eina. El director general dels Mossos, Andreu Martínez, ha qualificat de "necessitat" exposar els fets de delinqüència a la ciutadania i situar-ho de manera geogràfica. "És una eina que ens acosta al nivell d'altres països avançats", ha defensat Martínez.

El cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals dels Mossos, el comissari Josep Codina, ha avançat que la voluntat és ampliar la informació que es dona en aquest mapa. Codina ha explicat que es pretén que més endavant es puguin consultar les xifres per municipis de més de 50.000 habitants i en una fase següent per municipis de més de 20.000 habitants. El comissari ha afegit que en el futur també s'hi volen incorporar altres elements, com ara els fets resolts i les dades dels denunciants.

stats