Societat 12/11/2013

La Marató de TV3 destina 11 milions d'euros a la recerca contra el càncer

La Fundació premia 42 projectes aquest dimarts gràcies als fons obtinguts a l'edició del 2012

Ara
1 min

BarcelonaLa Fundació La Marató de TV3 destinarà més d'11 milions d'euros per finançar 42 projectes de recerca sobre el càncer, gràcies als fons obtinguts a l'edició de l'any 2012. Es tracta de la injecció de recursos a la recerca més important que ha fet la Fundació en les 21 edicions del programa.

Els 42 projectes es duran a terme en els pròxims 3 anys per 79 equips d'investigació que treballaran en la creació de nous mètodes de prevenció i diagnòstic del càncer i en el disseny de teràpies més eficaces basades en la medicina personalitzada. Els treballs es desenvoluparan en 54 centres d'investigació: 41 catalans que treballaran en xarxa amb altres 10 centres d'àmbit estatal i 3 internacionals, entre els quals destaca el prestigiós Mount Sinai School of Medicine, de Nova York.

Els projectes seleccionats són els millors valorats dels 318 que es van presentar a la convocatòria d'ajudes de la Fundació. Així s'ha determinat mitjançant un exigent procés d'avaluació per consemblants que han dut a terme 257 experts internacionals amb la coordinació de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS).

L'acte de lliurament d'ajuts s'ha fet al Parc de recerca Biomèdica de Barcelona i ha estat conduït pels presentadors del programa 2012, els periodistes Ariadna Oltra i Òscar Dalmau. La cerimònia també ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz, el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart.

stats