Societat 30/10/2012

350.000 catalans han superat un càncer

L'objectiu de 'La Marató' de TV3 d'aquest any és col·laborar en la investigació que treballa perquè el càncer deixi de ser mortal

Agències
2 min
Presentació de la campanya de sensibilització de 'La Marató'

BarcelonaTelevisió de Catalunya organitza el pròxim 16 de desembre una nova edició de la 'La Marató', que aquest any recaptarà fons per a la investigació i el tractament del càncer amb l'objectiu d'aconseguir que deixi de ser una malaltia mortal. Els responsables del programa, que conduiran Ariadna Oltra i Òscar Dalmau, han presentat aquest migdia a les instal·lacions de la cadena autonòmica a Sant Joan Despí (Baix Llobregat) la campanya de difusió de l'edició d'aquest any.

'La Marató', que es dedica per tercera vegada a la investigació sobre el càncer, la principal causa de mort de persones entre 35 i 75 anys, invertirà la seva capacitat de sensibilització i mobilització social en benefici de la investigació oncològica amb l'objectiu d'impulsar tractaments personalitzats contra el càncer i aconseguir que aquesta malaltia deixi de ser mortal per convertir-se en crònica.

"La gent hauria de morir amb càncer, no de càncer"

La campanya gràfica té com a lema "La mort hauria de ser el final de la vida. El càncer, no". Una coma és l'element en el qual es basa la campanya publicitària. La directora de la Fundació de La Marató, Carme Basté, ha assegurat que "el càncer hauria de ser una coma, després de la qual segueix la vida. La gent hauria de morir amb càncer, no de càncer".

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació de La Marató, Brauli Duart, ha explicat que "hem d'avançar tots junts per curar aquesta malaltia". De la seva banda, el director del servei d'oncologia de l'Institut d'Oncologia de Catalunya (ICO), Josep Ramon Germà, ha destacat la importància d'avançar "cap a un diagnòstic precoç i un tractament individualitzat".

Tractaments personalitzats, menys efectes secundaris

Germà ha apuntat que la personalització dels tractaments afavoreix la seva utilitat i resulten menys agressius per als pacients. Aquesta línia farmacològica, molt més adreçada al tipus de cèl·lules cancerígenes que pateixen malalts i que, per tant, permet reduir els efectes secundaris d'altres tractaments més generals, com ara la quimioteràpia.

"Amb els anys d'investigació hem anat convertint les cèl·lules tumorals amb dianes terapèutiques per abordar amb més precisió la malaltia", ha explicat Germà, que afirma que aquesta és una de les causes que, amb els anys, han permès augmentar la curació del càncer en dones un 1% cada any i, en homes, un 1% cada tres anys.

"35.000 catalans seran diagnosticats d'un càncer aquest any, però ja n'hi ha 350.000 més que caminen pel carrer després d'haver estat curats de la malaltia", ha dit Germà.

'La Marató'

stats