Societat 18/08/2017

Marcos Peña: l'àrbitre que decidirà la fi de la vaga de l'aeroport de Barcelona

El govern espanyol ha nomenat la figura que dictarà la solució d'obligat compliment al conflicte laboral

Ara
1 min
Ahir els passadissos per ordenar les cues als controls de seguretat a l’aeroport estaven buits.

BarcelonaL'empresa Eulen i el comitè dels treballadors no van arribar ahir a cap acord per decidir un àrbitre que marqui la fi de la vaga indefinida dels vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat. Així doncs, aquest matí el govern espanyol ha nomenat Marcos Peña com a àrbitre que dictarà un laude d'obligat compliment per a les dues parts.

Després del fracàs en les negociacions entre l'empresa i els treballadors i la mediació de la Generalitat, el govern espanyol va decidir durant el consell de ministres extraordinari d'aquest dimecres que el conflicte es decidiria mitjançant un àrbitre que podia ser d'acord entre treballadors i empresa o que nomenaria el govern en cas que no es posessin d'acord, com ha sigut el cas.

Ara s'obrirà un termini màxim de 10 dies, a comptar des de la data de designació de l'àrbitre, per arribar a un acord, que seria d'obligat compliment per a totes dues parts. La notificació es farà "aquesta tarda o demà al matí", així que la resolució definitiva podria arribar en el termini de 12 o 13 dies.

Per la seva banda, l'assessor del comitè, Juan Carlos Giménez, va explicar a Efe que els representants dels treballadors d'Eulen no troben sentit a participar en aquest procés: "Creiem que el laude és il·legal i el denunciarem davant dels tribunals".

stats