Societat 24/09/2013

La marea verda en defensa de l'educació torna a envoltar el Parlament balear

Milers de persones es tornen a manifestar en defensa de la lluita dels mestres i professors de les Illes Balears

A. Zurimendi / E. Borràs
1 min

PalmaMilers de persones amb samarretes, pancartes i cartells de color verd han envoltat des de primera hora d'aquest matí de dimarts i fins a les dues del migdia el Parlament de les Illes Balears , on s'està celebrant el ple en què s'ha d'aprovar el decret llei que valida l'aplicació del decret del tractament integrat de llengües (TIL), que limita el català a les aules. Unes 4.000 persones - 1.000 més que el dimarts de la setmana passada- s'han aplegat a les portes de la cambra i els crits i els xiulets dels manifestants s'han sentit fins i tot dins l'hemicicle.

Al voltant de la cambra s'han tornat a sentir els crits en contra del TIL i, sobretot, reclamant la dimissió del president, José Ramón Bauzá, i de la consellera d'Educació, Joana Maria Camps.

Els manifestants han cantat 'L'estaca' −que s'està convertint en l'himne de l'anomenada marea verda d'una manera especialment sentida (vegeu el vídeo)−. Molts diputats de l'oposició han sortit un moment o altre del ple per unir-s'hi una estona.

Entre els manifestants també hi havia regidors de l'oposició de l'Ajuntament de Palma i, a primera línia, molts dels membres del piquet informatiu a l'IES Arxiduc Lluís Salvador que van acabar identificats per la policia dimarts passat.

La protesta s'ha acabat abans que es voti el decret llei que ha de validar el calendari d'aplicació del TIL. Una portaveu dels manifestants ha recordat, amb un megàfon, que impulsen una iniciativa per dur Bauzá al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Paral·lelament a la protesta al voltant del Parlament, una cadena humana de gent amb samarretes verdes ha envoltat el Consell d'Eivissa.

stats