Societat 06/05/2012

Mares, pares, nens i educadors defensen l'escola bressol pública en un acte lúdic al parc de la Ciutadella

Denuncien "l'augment de les ràtios d'alumnes, la reducció del personal i la privatització de la gestió"

Acn
1 min
Cartell reivindicatiu, aquest matí al Parc de la Ciutadella / ACN

Els col·lectius d'AMPES i de mestres han organitzat aquest diumenge una festa en defensa de l'escola bressol pública que ha reunit més de 200 persones al parc de la Ciutadella. L'acte ha ofert activitats lúdiques pels nens i un cavall de Troia gegant on els infants deixaven escrits els seus desitjos. Els convocants de l'acte han criticat la "voluntat de l'Ajuntament de destruir l'escola bressol pública" amb "l'increment de les ràtios a les aules, la reducció del personal de suport i la privatització de la gestió". D'altra banda, el col·lectiu de mestres de les escoles bressol de Barcelona ha convocat una vaga de professors pels dies 8, 9 i 10 de maig en favor "d'una escola pública i de qualitat".

Un representant de l'associació ha criticat que l'administració cedeixi escoles públiques a empreses privades i es pregunta "perquè a les companyies externes els surt a compte i a l'Ajuntament no mantenir les escoles bressol". Entre els assistents a la festa hi havia el president municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, que també ha carregat contra les retallades en educació del Govern i li ha demanat que "escolti" a la gent. "El Govern està decidint de forma autoritària", ha afegit el líder ecosocialista.

L'acte ha tingut el suport de la Plataforma 0-3, FAPAC, FAVB, La Formiga Martinenca, S.C.C.L, L'associació de Veïns i Comerciants de Camp de l'Arpa, l'associació de Veïns i Veïnes El Besòs, l'Associació de Veïns del Maresme i els Amics de la Ràdio i la Televisió del Clot.

stats