ARA ENS EN SORTIM
Societat 08/04/2012

"Vaig canviar de vida als 50 anys"

La Maria Rosa Ferré té ara 60 anys i s’ha hagut de reinventar a una edat en què la majoria es dediquen a recollir els fruits. Ha superat un càncer, un divorci i una prejubilació forçosa. Ha trobat en la fotografia el seu gran aliat

Lara Bonilla
2 min
"Vaig canviar de vida als 50 anys"

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Quan fregava els 50 anys, a la Maria Rosa, mare d'un fill, li van diagnosticar un càncer de pit i li van practicar una mastectomia total. “Depèn de l’actitud que adoptes a a la vida, si ets vital i adoptes una actitud positiva, tires endavant”. El mateix va fer quan el seu matrimoni de 20 anys es va quedar pel camí. "Diuen que els problemes uneixen o separen i a nosaltres aquella pressió inesperada ens va engolir”, explica.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } I a la feina, després de 17 anys en el mateix càrrec, la van recol·locar. “La separació, en plena convalescència, i després el canvi de feina, va ser un revulsiu”, explica. “La gent diu que als 40 canvies de vida. Jo ho vaig fer als 50. Sóc vitalista i vaig veure que em quedaven moltes coses per fer, per veure i per viatjar”. Ara, als 60 s'ha trobat sense feina després de quatre dècades a la mateixa entitat financera. “M’han desvinculat, que és la paraula amable que han utilitzat per enviar-nos a l’atur a mi i a 350 persones més, amb l’excusa de racionalitzar costos”, explica.

Però ha trobat un refugi en la fotografia, una afició que tenia adormida. Fa cursets, té tres blogs, un domini propi i una pàgina amb gairebé 2.000 fotografies a la xarxa. Les seves fotos s’han publicat a Grècia, Anglaterra o Suècia per il·lustrar articles, revistes, cartes de vins o guies de viatges. I ha guanyat sis premis de fotografia, entre ells, el primer premi del Govern d’Andorra. Tot, de forma altruista “però és un reconeixement que compensa la situació forçosa que m’han obligat a viure”, diu.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats