Societat 01/03/2012

Mas-Colell creu que Eurovegas "consolidaria la indústria de convencions de Catalunya"

El conseller assegura en una entrevista a '8 al dia' que el Govern té "l'obligació" de tenir en compte i buscar possibles inversions, perquè la prosperitat "permet fer coses, permet fer recerca"

Ara
1 min
Andreu Mas-Colell, a '8 al dia'

BarcelonaEurovegas "no és cap solució miraculosa a res", però "segur que consolidaria de manera important la indústria de convencions de Catalunya". Amb el macrocomplex, es mantindria el Mobile World Congress i s'atraurien d'altres esdeveniments del mateix tipus. És l'opinió del conseller d'Economia, Andreu-Mas Colell, que ha defensat que cal tenir en compte el projecte en una entrevista aquest dijous a la nit al programa '8 al dia', de 8TV.

En la conversa amb Josep Cuní, ha assegurat que, en cas que el projecte del magnat americà Sheldon Adelson es fes a Catalunya, "no hi hauria cap illa d'excepció a les lleis" del país. "Tenim una Constitució, tenim un Estatut, unes lleis, uns costums", ha advertit. I ha defensat la pertinència i fins i tot "l'obligació del Govern" d'estudiar tota iniciativa inversora. "Hem de procurar que hi hagi prosperitat econòmica perquè la prosperitat permet fer moltes coses, permet fer recerca científica, per exemple", ha afegit el conseller.

Pel que fa a les possibilitats de Catalunya respecte de Madrid, que també ha ofert terrenys a Adelson, ha recordat que aquest projecte ja va arribar a l'estat espanyol l'any 2008 i que "es va interrompre perquè hi va haver el cas Lehman Brothers i la iniciativa americana es va retirar". "Ara s'ha reprès i han començat primer amb Madrid, però no crec que això els doni avantatge, perquè el que compten són les possibilitats d'èxit a mitjà i llarg termini, i no haver-se'n de penedir com va passar amb Eurodisney. I Catalunya és una zona molt provada per a aquest tipus de projectes, com demostra Port Aventura, els creuers i el MWC", ha sentenciat.

stats