Societat 03/06/2013

Mas obre la porta perquè la companyia ferroviària francesa opti a gestionar Rodalies Renfe

El president de la Generalitat adverteix des de París que l'operadora SNCF té "ganes" de fer coses a Catalunya

Joan Rusiñol
1 min

ParísEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha obert la porta perquè la companyia ferroviària francesa SNCF aspiri a gestionar el servei de Rodalies Renfe de Barcelona. Mas, de viatge oficial a París, s'ha reunit amb el president de SNCF. Segons ha explicat Mas, aquesta companyia té "ganes" de fer coses a Catalunya i ha admès que Rodalies Barcelona "és un terreny que s'ha d'anar explorant".

Fa temps que la conselleria de Territori i Sostenibilitat tensa la corda amb el ministeri de Foment i amb l'operadora Renfe per la mala qualitat del servei i per la falta d'inversions estatals. El nou contracte per a la gestió de Rodalies, signat l'any passat, inclou clàusules de revocació anticipada per línies per posar-les en mans d'altres companyies. "A mitjà termini la Generalitat vol preparar-se per obrir a altres companyies el servei", va explicar aleshores el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. El successor de Recorder, Santi Vila, tot i ser crític amb Foment, ha apostat pel diàleg per desencallar infraestructures pendents amb la ministra de Foment, Ana Pastor. Amb tot, la situació de Rodalies o reclamacions històriques com la línia de tren Vic-Puigcerdà continuen encallades.

Mas també ha firmat a París un conveni amb la directora general de la Unesco, Irina Bokova, que permetrà a la Generalitat enviar representats d'alt nivell a la institució de forma temporal quan s'hi debatin assumptes que preocupin especialment Catalunya.

stats