Societat 25/05/2018

Mascarell se suma a la proposta de primàries de Graupera

L'exconseller i exregidor diu que comparteix "la voluntat de sumar" de cara a les municipals

Jordi Mumbrú
1 min
Mascarell, aquest dimarts al vespre en la seva conferència a l'Ateneu

BarcelonaLa proposta de Jordi Graupera de fer unes primàries independentistes té 35.000 signatures que l'avalen, gairebé 700 voluntaris i, des d'aquesta tarda, el suport explícit de Ferran Mascarell, exconseller de Cultura de la Generalitat i exregidor de l'Ajuntament de Barcelona. Mascarell, que ha format part de governs tant socialistes com convergents, ha anunciat aquesta tarda per Twitter que ha parlat amb Graupera i que li ha expressat la predisposició a participar en aquestes primàries: "Compartim la voluntat de sumar. Estem d'acord a construir un projecte de canvi i en la força d'unes primàries com a factor de renovació de la manera de fer política. Seguirem".

Mascarell va fer una conferència aquest dimarts a l'Ateneu Barcelonès en què va reclamar a les forces sobiranistes l'obertura d'un "procés participatiu" per agafar musculatura. Davant d'unes 200 persones, Mascarell va insistir, amb tot, que l'independentisme necessitava un "projecte de ciutat" i va advertir que "el paradigma social i nacional són la mateixa cosa", de manera que la futura llista independentista no pot tractar només el debat nacional i aspirar a guanyar a Barcelona. "Presentaran les eleccions com un plebiscit, però el sobiranisme no hi pot caure", va alertar.

El PDECat no veu amb mals ulls aquesta proposta, però insisteix que encara cal acabar de definir com serà el procés de primàries. ERC, per la seva banda, ni tan sols es deixa estimar. Amb les enquestes a favor, no vol sentir a parlar de llista única.

stats