Societat 04/02/2016

Masclistes del món, quedeu-vos a casa: el defensor de la violació es fa enrere

El bloguer que havia convocat reunions masclistes a 165 ciutats les ha suspès perquè no pot "garantir la seguretat o intimitat" dels participants

Enric Borràs
3 min
Imatge que utilitza el blog per convocar la concentració

BarcelonaEls masclistes i misògins que pretenien anar dissabte a les trobades a més de 165 ciutats de 43 països organitzades per la web Return of Kings [Retorn de Reis] s'hauran de quedar a casa. Incloent-hi els que tenien previst reunir-se a Barcelona. El bloguer nord-americà Roosh Valizadeh, el guru masclista de tot aquest moviment –que fins i tot defensa legalitzar la violació en propietats privades–, ha fet marxa enrere i ha suspès les reunions en què pretenia "formar noves tribus d'homes".

"Ja no puc garantir la seguretat o la intimitat dels homes que volen assistir a les trobades del 6 de febrer", ha explicat Valizadeh en un apunt al seu blog, "especialment des que no hi ha temps per convertir-les en privades". Abans de suspendre les reunions havia intentat convertir-les en clandestines i fer que els participants contactessin per correu electrònic i acreditessin que són seguidors veterans de les seves idees per poder saber on es farien. L'intent no ha funcionat i Valizadeh ha eliminat de la web la llista de llocs on es farien les reunions. "No puc aturar els homes que volen continuar reunint-se en grups privats, però no hi haurà reunions oficials de Return of Kings", ha afirmat.

L'Ajuntament de Barcelona ja havia anunciat que intentaria evitar la reunió amb "totes les eines que tingui a l'abast", i, a més, els Mossos d'Esquadra estan en contacte amb la Fiscalia per actuar en cas que es cometi cap delicte. Return of Kings és un portal polèmic on es poden llegir articles titulats 'Per què les dones no haurien de treballar' o 'Per què el patriarcat és el millor sistema mai creat', així com un que proposa legalitzar la violació en propietats privades amb l'excusa de fer que "les dones prenguin més mesures per no ser-ne víctimes".

Valizadeh mateix va reconèixer ahir que s'havien organitzat dotzenes de protestes en contra de les reunions que havia impulsat: "M'estic movent per salvar tantes reunions com pugui abans de dissabte perquè els homes encara puguin reunir-se en privat lluny d'una contundent, desagradable, deshonesta i potencialment violenta torba", va afirmar poc abans de suspendre les trobades.

La convocatòria tenia com a objectiu "reflexionar" al voltant del concepte de "neomasculinitat", i d'entrada ja s'havia de fer d'una manera ben curiosa. Qui volgués formar part d'aquesta "nova tribu" havia d'anar a les 20 h sota l'Arc de Triomf i preguntar als homes que hi hagués que poguessin ser susceptibles de participar-hi "saps on puc trobar una botiga d'animals?". En cas que la resposta fos "sí, és aquí", li haurien dit a quin bar de la zona s'haurien reunit al cap de 20 minuts.

L'objectiu era fer la reunió en un lloc "on es pugui prendre alguna cosa per establir vincles de confiança", i el bloguer convocant també havia previst què fer en cas que no es presentés l'amfitrió, apareguessin convocatòries feministes, algú els desemmascarés o algun participant fos un "agent feminista encobert". Tot i tantes precaucions no s'esperava la contundent reacció d'indignació que ha causat la seva proposta. Col·lectius feministes havien convocat una manifestació per rebutjar aquesta trobada mitja hora abans a la parada de metro d'Arc de Triomf, al carrer Nàpols, i s'havia posat en marxa una petició a Change.org demanant que es prohibissin les reunions de Barcelona i Granada.

Trobada simultània a 165 ciutats

Barcelona i Granada són les úniques ciutats de l'estat espanyol incloses d'entrada a l'agenda de Valizadeh, segons va destapar dimarts el setmanari Directa, però arreu del món hi havia 165 ciutats més on s'havia de fer l'esdeveniment simultàniament. A aquestes reunions no podien assistir-hi ni dones ni homosexuals, només eren per "homes heterosexuals", però deixava oberta la porta que qui ho volgués hi anés acompanyat de menors, tot i advertir que al bar on es trobarien potser no els admetrien. Segons explica Valizadeh, les comunitats que pretenia crear havien de servir per "donar suport als seus membres en les seves vides i les seves famílies".

stats