Societat 01/02/2012

El govern espanyol anuncia un "pla personalitzat" contra la violència de gènere

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha detallat que ja està treballant en aquest document. Pretén assolir més eficàcia en la lluita contra els maltractaments

1 min

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha anunciat aquest dimecres la voluntat del seu departament d'impulsar un "pla personalitzat" contra la violència de gènere, un pla en el qual ja s'està treballant, segons ha confirmat la ministra. L'objectiu de la iniciativa, ha expressat Mato, és "protegir les dones víctimes i els seus fills de forma individual". La ministra ha recordat el degoteig de víctimes mortals d'aquest inici d'any, sis de les quals a Catalunya. És per això que ha considerat prioritari "acabar amb aquesta xacra". Mato ho ha dit en la primera compareixença com a ministra de Sanitat al Congrés dels Diputats, en la qual ha marcat les línies mestres de les actuacions en els camps que dirigeix.

Pel que fa a la violència de gènere, la ministra ha assegurat que el govern espanyol pretén aconseguir més proximitat amb les dones que pateixen maltractaments, així com més eficàcia i coordinació dels recursos en matèria de sensibilització social i prevenció.

stats