Societat 20/03/2014

Intervenen medicaments importats il·legalment des de la Xina en un establiment de Mataró

La Guàrdia Civil detecta la propietària d'un centre de teràpia de dolor que exercia de fisioterapeuta sense tenir el títol

Acn
1 min

MataróLa Guàrdia Civil ha intervingut en un establiment de Mataró diversos medicaments importats des de la Xina de forma il·legal i que suposadament estaven indicats per curar diverses afeccions.

S'han comissat 17 ampolles bevibles per al dolor intestinal, un flascó d'oli analgèsic, pastilles contra l'estrenyiment, sobres per al dolor menstrual i per a l'estat anímic i altres de les quals se'n desconeix la seva utilitat.

A més, els agents van detectar un centre de teràpia antidolor al mateix municipi, on la seva propietària exercia com a fisioterapeuta amb un títol expedit a la Xina, però que no tenia convalidat a l'Estat ni estava inscrit al Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

En la primera operació, la Guàrdia Civil va descobrir que la responsable de l'establiment havia estat imputada anteriorment per una infracció de contraban. En aquest cas, la dona no va poder acreditar la legal importació dels productes etiquetats en xinès.

La Guàrdia Civil, que va organitzar el dispositiu en col·laboració amb la policia local de Mataró, acusa la dona que regentava el centre de teràpia antidolor d'un presumpte delicte d'intrusisme professional.

stats