Societat 09/08/2017

La meitat dels tumors cerebrals són benignes i més freqüents en dones

Un estudi pioner a Espanya inclou tots els tumors cerebrals, els malignes i benignes

Acn
1 min
El nou procediment analitza els 285 gens alhora amb una nova tecnologia desenvolupada per l'empresa Sistemas Genómicos i en la qual han participat investigadors de l'IDIBELL i de Can Ruti.

BarcelonaLa meitat dels tumors cerebrals que es diagnostiquen a Espanya són benignes i, aquests, són més freqüents en dones que en homes. Són els resultats de l'estudi pioner dels investigadors de l'ICO de Girona i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), que avalua la incidència i la supervivència dels tumors cerebrals no malignes.

Fins ara, era poc freqüent registrar el nombre de tumors del sistema nerviós de baix grau o benignes, però segons els investigadors, aquesta pràctica pot portar errors perquè n'hi ha que, amb el temps, es poden tornar malignes. Els tumors del sistema nerviós central es divideixen en tres grans grups: els benignes, els de comportament incert i els malignes.

La investigació, que ha sigut publicada avui a la revista 'Cancer Epidemiology', l'ha encapçalat el metge del Servei de Radioteràpia Oncològica de l'ICO Rafel Fuentes, com a primer autor, que ha comptat amb la coautoria de Loreto Vilardell i Rafel Marcos-Gragera, del registre del càncer de Girona, entre d'altres, a través de l'IDIBGI.

Per a l'estudi, es van revisar les dades de tots els casos notificats al registre del càncer de Girona entre el 1994 i el 2013, que demostren una incidència de tumors del sistema nerviós central de 16,85 casos per cada 100.000 habitants a l'any.

stats