Societat 18/07/2021

Dos menors moren en un xoc entre dos cotxes i els Mossos detenen un dels conductors

Segons el director dels Mossos, l'home s'hauria adormit al volant

2 min
Ambulàncies del SEM en una imatge d'arxiu

BarcelonaDos menors de tretze i quatre anys han mort cap a tres quarts d'onze d'aquesta passada nit en un accident de trànsit a la carretera C-63, a l'altura de Vidreres (Selva), després que els cotxes en què viatjaven xoquessin frontalment per causes que encara s'investiguen. Tot apunta que un dels conductors s'hauria adormit al volant. Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home, de 46 anys i resident a Alemanya, per una imprudència greu.

Des del Servei Català de Trànsit també han apuntat que, segons les primeres investigacions, una de les víctimes mortals no feia ús dels sistemes de seguretat passiva recomanats per a infants (cadireta i cinturó de seguretat). En l'accident s'han registrat vuit ferits més, i tres d'ells estan en estat greu.

L'accident s'ha produït quan faltaven pocs minuts per a la mitjanit a la carretera C-63, entre Vidreres i Lloret de Mar, a tocar de la urbanització Aiguaviva Parc. Els dos cotxes -en un hi viatjaven sis ocupants i en l'altre quatre- han xocat frontalment. Les dues víctimes mortals, una nena de tretze anys i un nen de quatre anys, viatjaven cadascun en un dels cotxes sinistrats. Tots dos anaven a la part posterior dels vehicles.

Imprudència greu

Ara els Mossos d'Esquadra estan intentant aclarir com s'ha produït l'accident. El director de la policia catalana, Pere Ferrer, ha apuntat al canal 3/24 que tot indica que un dels conductors, un home de 46 anys resident a Alemanya, s'hauria adormit al volant. Els agents l'han detingut per una imprudència greu. Segons Ferrer, un dels cotxes implicats tenia matrícula alemanya i en l'altre hi viatjava una família de Sant Adrià de Besòs que anava a la segona residència.

El nen de quatre anys ha resultat ferit crític inicialment i els serveis d'emergències l'han traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on ha acabat morint. Segons el Servei d'Emergències Mèdiques, vuit persones més han resultat ferides, tres de caràcter greu, tres menys greus i dues lleus. Arran de l'accident s'han activat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dotze ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que també ha activat el suport psicològic.

stats