Els sindicats policials es queixen pel menú de Nadal dels agents desplaçats a Catalunya

"Als delinqüents se'ls dispensa un tracte millor", afirma el SUP

Es van queixar de les condicions de l'allotjament, del menjar que se'ls donava, del fet d'estar massa dies lluny de casa, de no poder agafar dies de festa… i ara els agents de la policia espanyola desplaçats a Catalunya per impedir primer i reprimir després el referèndum de l'1 d'octubre s'han tornat a queixar. El motiu, ara? El menú de Nadal.

Els sindicats policials han fet saber en més d'una ocasió el seu malestar per les condicions dels agents desplaçats a Catalunya. L'hi han fet saber fins i tot en persona al ministre de l'Interior, que en un intent de calmar els ànims va fer una visita al vaixell del Piuet. Però la presència dels policies a Catalunya s'allarga i les queixes continuen.

En aquesta ocasió els sindicats han denunciat el menú de Nadal que el ministeri de l'Interior ha repartit entre els agents que van ser desplaçats a Catalunya per impedir el referèndum i que, en el marc de la posterior repressió i anul·lació de l'autogovern, continuen sense tornar als seus llocs d'origen. "Aquest és el menú que han donat als companys desplaçats a Barcelona i que s'estan al vaixell. Us sembla normal o també us fa vergonya com a mi? Quina Nit de Nadal, Déu meu". És una piulada a Twitter del sostinspector de la policia espanyola Alfredo Perdiguero, que acompanya la crítica amb una fotografia de l'àpat en què es veu un plat d'espaguetis amb un musclo i un altre plat amb algunes croquetes i un tros de peix arrebossat.

En el mateix sentit s'ha expressat el Sindicat Unificat de Policia (SUP), que al costat de la fotografia amb les viandes ha piulat també a Twitter: "Als delinqüents se'ls dispensa un tracte millor", ha dit el SUP, que no ha pogut evitar una referència al vicepresident català. Amb l'etiqueta #vergonya, el SUP adjunta el retall d'una notícia que porta per titular: "Els menús nadalencs de Junqueras a la presó: consomé, entrecot i profiterols".

La Confederació Espanyola de Policia, per la seva banda, també ha piulat la fotografia a Twitter amb el text: "L'equip de Zoido deu haver gaudit del Nadal amb un menú, ben segur, molt millor que aquest ranxo, impropi d'un ministeri com el de l'Interior. Atenció al menú de la vigília de Nadal als vaixells que allotgen els policies a Barcelona".