Mercabarna preveu vendre set milions de roses per Sant Jordi, un 20% més que l'any anterior

Més d'un 60% de les flors que es vendran durant la diada venen de Colòmbia i el preu mínim serà de quatre euros

ARA
2 min
Parada de roses a la Rambla durant la diada de Sant Jordi a Barcelona el 2023

BarcelonaAquesta diada de Sant Jordi es preveu multitudinària, ja que serà la primera sense cap restricció per la pandèmia i cau en dia laborable. És per això que les perspectives de vendes de roses són molt optimistes. Ho ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Jordi Valls, que ha assegurat que es preveu vendre set milions de roses, un 20% més que l'any passat. El fet que la diada caigui en dia laborable sempre és ben rebut entre els llibreters i els venedors de roses perquè suposa que part de la ciutadania no marxa a passar el cap de setmana fora i, per tant, gaudeixen de la diada a la seva ciutat. Això fa que cada persona acostumi a comprar més d’una rosa per regalar, a més de la parella, a altres familiars i amics, o per decorar la casa.

Del total de roses venudes a Catalunya, Mercabarna-flor en comercialitzarà al voltant d’un terç, és a dir, més de 2.300.000 unitats. Sant Jordi és un dels esdeveniments més importants per al sector floral català, una diada en la qual es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya durant l’any.

Origen, preus i tipus

Pel que fa als orígens, la previsió és que del total de roses comercialitzades a Mercabarna-flor, un 63% provinguin de Colòmbia, un 15% de l’Equador, un 20% d’Holanda i un 2% seran d’origen estatal, sobretot de València. Pel que fa als preus, es podran comprar a partir de quatre euros, però aquesta xifra es pot incrementar en funció de l'ornamentació de les flors.

Per aquest Sant Jordi es posaran a la venda al voltant d’un centenar de varietats diferents de roses a Mercabarna-flor. Tot i que es comercialitzaran fins a trenta varietats diferents de roses vermelles, les protagonistes del Sant Jordi seran, de nou, la Freedom, varietat importada de l'Equador i Colòmbia i molt apreciada per la seva vistositat, resistència i durabilitat, i la Red Naomi. Aquesta varietat, que es va començar a comercialitzar l’any 2009 i que es produeix a Holanda i Colòmbia, gaudeix també de gran acceptació per la seva bellesa, amb una poncella i uns pètals molt grans i d’un color vermell intens. Els catalans prefereixen la Freedom –que suposa un 75% de les vendes–, per sobre de la Reed Naomi –que s'endú un 15% de les vendes–.

stats