Societat 24/09/2014

La Mercè tanca amb una assistència de més d'1,5 milions de persones

El Piromusical especial d'aquesta nit acomiadarà la festa major i també els actes del Tricentenari BCN

Acn
2 min
Personalitats al balcó de l'Ajuntament de Barcelona, a punt per veure la diada castellera / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa Mercè tanca aquest dimecres l'edició d'aquest 2014 amb una assistència de més d'1,5 milions de persones i la celebració de més de 600 activitats a diferents espais de la ciutat durant els sis dies de Festa Major, segons ha indicat l'Ajuntament. Les Festes de la Mercè s'han celebrat "sense cap incident destacable" i, en aquest sentit, el consistori també ha volgut remarcar l'"actitud cívica" del públic. La darrera nit de concerts ha portat 60.000 persones a la Platja del Bogatell, on enguany s'estrenava un nou escenari amb l'actuació de Manel, Txarango i la Troba Kung-Fú. El Piromusical especial d'aquesta nit acomiadarà la Festa Major i també els actes del Tricentenari BCN.

Els escenaris més concorreguts han estat els de la platja de Bogatell, Fòrum, i l'avinguda Maria Cristina. El nou escenari de la Platja de Bogatell, que va acollir ahir a la nit el concert 'Mediterràniament' amb Manel, Txarango i La Troba Kung-Fu, va convocar 60.000 persones, convertint-se en el concert més multitudinari de la Mercè 2014. El Fòrum ha reunit les tres nits prop de 85.000 persones. Un total de 88.000 persones han assistit als concerts programats a l'avinguda Maria Cristina. La Catedral, un altre escenari amb oferta musical, enguany ha acollit també concerts de l'OBC, el Cor del Liceu i la Banda Municipal i ha portat també una gran quantitat de públic, amb gairebé 40.000 persones. En total els concerts del Festival BAM han reunit 95.500 persones i els concerts de Mercè Música 168.000.

Un dels pilars de la Mercè, els actes lligats a la tradició i a la cultura popular, han tornat a convocar un gran nombre de públic als carrers. El correfoc ha comptat amb més de 85.000 participants; 29.700 persones han passat per l'exposició del bestiari al vestíbul de l'Ajuntament, i la mostra de gegants de les Drassanes també ha rebut prop de 7.000 visites.

Tant de dia com de nit, la Ciutadella ha estat un escenari múltiple amb propostes d'art de carrer, danses urbanes i propostes d'artistes d'avantguarda. Al voltant de 122.500 persones hi han assistit. El Castell de Montjuïc ha tornat a ser l'epicentre del circ contemporani durant la festa major convocant una bona part del públic familiar. El combinat de circ entre artistes suecs i catalans ha estat una de les atraccions destacades del Castell. Un total de 82.000 persones han participat en aquestes activitats. Un dels actes centrals de la col·laboració entre Estocolm, com a ciutat convidada d'enguany a la Mercè, i Barcelona ha estat l'espectacle de projeccions a la façana de l'Ajuntament. Barcekholm 3D Mapping ha mostrat el talent d'il·lustradors locals i de la capital sueca i ha celebrat amb aquesta peça visual la trobada cultural i artística de les dues ciutats. Més de 55.000 persones han observat el mapping. En total, les activitats programades a l'entorn de la ciutat convidada han aplegat més de 100.000 persones.

stats