Societat 25/07/2013

Merkel: "Les imatges del lloc de la tragèdia em permeten endevinar el terrible sofriment"

Caps d'estat i de govern d'arreu del món fan arribar mostres de condol a les víctimes de l'accident ferroviari de Galícia

Ara / Agències
1 min

BarcelonaL'accident ferroviari de Galícia ha commocionat la comunitat internacional. La premsa se n'ha fet un ampli ressò en les seves edicions digitals i durant tota la jornada d'avui s'han succeït les mostres de condol de presidents i caps d'estat.

El president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, ha expressat "en nom de la Unió Europea, tota la solidaritat i el suport a Espanya arran del tràgic accident". També des de les institucions europees, José Manuel Durao Barroso ha declarat sentir una "commoció especial" i ha fet arribar el condol a les famílies en nom de la Comissió Europea.

El president Rajoy ha rebut comunicats de suport dels seus col·legues europeus, David Cameron i Angela Merkel. El 'premier' anglès, a més, s'ha expressat a través del Twitter oficial de Downing Street: "Les meves condolences als que han perdut éssers estimats". La canceller alemanya ha subratllat que "les imatges del lloc de la tragèdia em permeten endevinar el terrible sofriment".

Mohamed VI del Marroc ha trucat personalment al rei Joan Carles per traslladar-li la seva "compassió" per les víctimes. I Vladímir Putin també s'ha posat en contacte amb el monarca espanyol per comunicar-li que "el poble de Rússia comparteix el dolor del poble amic".

El papa Francesc, des del Brasil, ha enviat un telegrama a l'arquebisbe de Santiago per a traslladar-li "afecte fraternal i solidaritat". Francesc ha assegurat que, en assabentar-se de l'accident, va "elevar una fervent pregària al Senyor per tots els morts i damnificats".

stats