SOCIETAT
Societat 22/05/2012

Milers de persones han sortit al carrer per protestar contra les retallades a l'ensenyament

Famílies amb nens, estudiants i universitaris han recorregut el centre de Barcelona enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu. L'organització eleva la xifra de manifestants a 150.000 mentre que els Mossos la rebaixen a 25.000

Laura Díaz-Roig
2 min
La capçalera de la manifestació. PERE TORDERA

BarcelonaMilers de persones han sortit al carrer aquest dimarts per protestar contra les retallades en l'àmbit de l'educació. Les manifestacions han tingut un ambient festiu, amb famílies amb nens, estudiants de secundària i molts universitaris, disposats a mostrar el seu descontentament amb les retallades que afectaran l'educació. En algunes de les pancartes que portaven els manifestants s'hi llegeien consignes com "Davant la dictadura de la por, protegim l'educació" o "Amb dues carreres i pelant peres".

La manifestació, minut a minut

12:30 h. Comença la manifestació al centre de Barcelona. Unes 2.000 persones comencen a baixar pel carrer de Pelai cap a la plaça de Catalunya. La plaça de la Universitat continua plena de manifestants, que també ocupen els carrers propers. Tot està paralitzat.

13:10 h. Els manifestants estan creuant la plaça de Catalunya i ja arriben a la plaça Urquinaona. A les dues del migdia està prevista una assemblea sobre l'ensenyament públic al Pla de Palau. Els organitzadors xifren en 18.000 el nombre d'assistents a la marxa. La Guàrdia Urbana rebaixa la xifra a 3.000.

13.45 h. La marxa avança per la Via Laietana precedida per una desena de vehicles dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra. La cua se situa a la plaça Urquinaona, on encara hi ha manifestants que no han pogut avançar. "Li diuen retallades i no ho són, això és privatització" és el càntic més corejat. A hores d'ara, unes 2.000 persones estan tallant la Gran Via de les Corts Catalanes.

14:15h. La capçalera de la manifestació arriba al Pla de Palau mentre la cua encara és al carrer de Pelai amb plaça Urquinaona, el punt inicial de la mobilització. Segons l'organització, ja són 50.000 les persones que s'estan manifestant en contra de les retallades a l'educació. La Guàrdia Urbana encara no ha actualitzat la xifra de 3.000 persones del principi de la manifestació.

14:45 h. Els Mossos d'Esquadra xifren en 25.000 el nombre de manifestants. L'organització eleva la xifra a 150.000 persones. En aquests moments, una part dels manifestants estan celebrant l'assemblea sobre l'ensenyament públic davant de l'estació de França mentre la resta abandona la mobilització.

stats