Societat 08/06/2015

Més de 32.000 estudiants comencen avui les proves d'accés a la universitat

Els primers exàmens són castellà i català

Elisabet Escriche
2 min
Els estudiants que volen fer educació han de treure una mitjana de cinc en català i castellà a la selectivitat. El 2016 també puntuarà més la prova de matemàtiques.

BarcelonaUn total de 32.160 estudiants –més d’un miler més que el curs passat– estan convocats a les proves d’accés a la universitat (PAU) que comencen aquest dimarts i s’allargaran fins dijous.

Dels alumnes matriculats, 25.907 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs el batxillerat, 2.329 de batxillerat d’altres anys amb PAU o sense –el que es coneix com a matrícula lliure– i els altres 3.086 són estudiants de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

Els alumnes s'enfronten avui a les proves de literatura i llengua catalana i castellana i a les matèries específiques d'anàlisi musical, economia de l'empresa, química i dibuix tècnic.

Fase general i específica

Les proves tenen dues fases: la general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i l’específica, que és voluntària.

En la general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes –llengua i literatura catalanes, llengua i literatura castellanes, llengua estrangera, història o història de la filosofia– i una matèria de modalitat. La validesa de la nota no caduca.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors notes, un cop ponderades i obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d’admissió, que pot arribar fins als 14 punts. Aquestes qualificacions caduquen al cap de dos anys.

Enguany hi ha un tribunal únic per a tot Catalunya, situat a Barcelona, en el qual s’examinen els 312 alumnes que durant el batxillerat han seguit un pla individualitzat de trastorn d’aprenentatge de dislèxia. Alhora, i per segon any consecutiu, els alumnes que vulguin accedir als graus en educació infantil i primària hauran de tenir una nota mitjana de 5 en les proves de català i castellà. Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 26 de juny per internet.

stats