EDUCACIÓ
Societat 14/02/2011

Els mestres adverteixen que la retallada en ensenyament és un "greu error" i no descarten mobilitzacions

La consellera Rigau ha anunciat que congela el pla de digitalització de l'aula i que hi haurà barracons per temps

Isaac Salvatierra
2 min
Si s'arriba a un acord amb la comunitat educativa, els alumnes d'ESO podrien tenir exàmens de recuperació el setembre del curs vinent.

BarcelonaEls sindicats USTEC-STEs i CCOO estan preocupats per l'impacte que la retallada del Govern tindrà en les escoles i instituts catalans. Aquest dilluns la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit que hi haurà barracons per més temps i ja ha avançat que congela el programa de digitalització de les aules. L'any que ve estava previst que 40.000 alumnes més arrenquessin el curs amb un portàtil nou. Rigau no ha concretat l'abast de la retallada, però ja ha dit que els 40.000 PCs no estaran disponibles. Rigau es va reunir la setmana passada amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. La concreció final de l'ajust pressupostari no es farà públic fins d'aquí uns dies.

USTEC, considera que és un "greu error" que la crisi serveixi "d'excusa" per "retallar encara més els pressupostos d'ensenyament". CCOO demana a la conselleria que presti "especial atenció" als centres educatius que estan en entorns desafavorits per promoure l'equitat del sistema. Els dos sindicats lamenten haver conegut per la premsa algunes de les intencions del Departament d'Ensenyament. Els sindicats no descarten mobilitzacions. L'exconseller Ernest Maragall ja es va haver d'enfrontar a sis vagues de mestres.

Des de l'oposició, el PSC també ha lamentat la paralització del programa dels portàtils, l'anomenat EduCat 1x1, i ha acusat el Govern de "no comprendre" les exigències de l'educació del segle XXI. El PSC indica en un comunicat que la paralització del programa demostra que l'actual govern "no prioritza en matèria d'educació" i ha exigit l'executiu que, malgrat les dificultats econòmiques, dediqui el mateix "esforç" a l'educació que l'anterior govern tripartit que, segons els socialistes, va recollir els "nivells més alts d'inversió educativa a Catalunya". Per al portaveu socialista a la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament, Daniel Font, la introducció dels ordinadors a les aules és "prioritària" i "fonamental" ja que la informació del segle XXI no es pot concebre, segons el socialista, sense la "utilització de les tècniques digitals".

stats