La Lluna i Júpiter, de bracet

Aquesta nit se situaran a tocar i brillaran amb força; no gaire lluny s'hi podrà veure Saturn

Aquesta nit de dilluns a dimarts podrem gaudir d'un cel nocturn amb la Lluna i Júpiter compartint pràcticament el mateix espai. La Lluna sortirà pel sud-est a les 22.54 h, poc després que el cel sigui fosc: per tant, si voleu gaudir del fenomen caldrà sortir al carrer una mica tard a la nit, perquè no es veurà encara al vespre.

La Lluna es pondrà pel sud-oest dimarts a les 07.46 h, quan ja hagi sortit el Sol, i això afavorirà que la conjunció dels dos planetes es pugui veure gairebé durant tota la nit, també aquest dimarts si sortiu d'hora de casa. A primera hora de la nit busqueu la Lluna i Júpiter al sud-est; si sortiu demà molt d'hora de casa, busqueu-los mirant cap al sud-oest.

No gaire lluny al cel s'hi podrà veure també Saturn, tot i que serà un punt menys brillant i més difícil de veure a ull nu. Busqueu-lo més a l'est de la Lluna: el nostre satèl·lit quedarà entremig dels dos planetes. Tingueu en compte també que Saturn sortirà més tard per l'horitzó i serà més fàcil de veure de matinada.

Els pròxims dies els dos planetes i la Lluna es podran continuar veient, però a mesura que avanci la setmana el nostre satèl·lit s'anirà allunyant de Júpiter i s'aproximarà en canvi a Saturn. La nit de dimecres a dijous Saturn i la Lluna estaran a tocar, però la conjunció no es podrà començar a veure fins passada la una de la matinada, de manera que el millor moment per veure'ls serà dijous abans que surti el Sol.

Més continguts de