Publicitat
Publicitat

Setmana de tranquil·litat

Per bé que demà serà un dia ennuvolat i amb pluges a moltes comarques, la resta de la setmana estarà dominada per la tranquil·litat.

Demà començarem la penúltima setmana sencera d'aquest 2014 amb força núvols i algunes pluges. El pas d'una petita borrasca per sobre de les Illes Balears ens impulsarà vents de component marítim, de llevant i gregal, carregats d'humitat. Això farà que tinguem un dilluns ben ennuvolat a totes les comarques, també al País Valencià i a les Illes Balears.

Al llarg del dia creiem que plourà a la costa i al prelitoral, i no tant a l'interior, on les precipitacions seran disperses i poc importants. Al Pirineu també hi esperem alguns ruixats, que seran en forma de neu per sobre dels 1.600 metres d'altitud i baixaran la cota fins als 1.300 metres a últimes hores de la jornada. Passat el migdia les precipitacions s'aniran desplaçant cap a l'est, i és que l'entrada de la tramuntana i del mestral començarà a trencar els núvols als dos extrems del país i al País Valencià, on les clarianes guanyaran terreny ràpidament. 

Dimarts quedaran algunes restes de núvols a la Catalunya Central i a prop de la costa, però de cara a la tarda farà sol arreu. Només a la cara nord del Pirineu el cel es mantindrà força ennuvolat, fins i tot amb algunes tímides nevades a la Vall d'Aran. El vent del nord i del nord-oest bufarà amb moderada intensitat a l'Empordà, al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i a Castelló, amb cops que podran superar els 50 km/h.

A partir de llavors l'anticicló de les Açores se'ns acostarà i això farà que l'estabilitat domini la situació fins al cap de setmana, amb sol arreu i boires al pla de Lleida, al pla de Bages i a la plana de Vic. Les nits es mantindran fredes, sobretot a les planes i a les fondalades de l'interior, on fins i tot hi haurà glaçades. A muntanya, en canvi, les temperatures pujaran progressivament. Durant els hores diürnes es podrien superar els 15 ºC al litoral i al prelitoral. Val a dir, però, que com que ens trobem amb els dies més curts de l'any, les boires que es puguin formar cap al pla de Lleida els podria costar dissipar-se. De ben segur que a alguna raconada podria haver-hi bancs de boira persistents entre dijous i divendres.

Caldrà esperar a finals de setmana per veure algun petit canvi de temps. Segons alguns dels models, ens podria creuar una cua de front que obriria les portes a una lleugera davallada de les temperatures, però tot i això no es veu cap entrada d'aire fred ni cap pertorbació activa per als pròxims set dies, excepte els ruixats de demà.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT