Xàfecs curts però intensos a l'espera de les pluges generals de demà

Aquesta nit les tempestes han arribat a deixar més de 20 l/m2 a Barcelona i més de 40 a Sant Boi de Llobregat

Els primers canvis ja s'han començat a notar només encetar la setmana. Aquesta nit diversos ruixats i tempestes de caràcter local han anat descarregant tant a la costa i al Prelitoral central com en alguns punts del Pirineu. Els més intensos han afectat el Baix Llobregat i el Barcelonès. Destaquen els 45 l/m2 que han caigut a Sant Boi de Llobregat en només una hora, i a Barcelona els ruixats hi han deixat 25 l/m2 a l'Eixample i 20 a la Zona Universitària. També destaquen els 15 l/m2 caiguts a Bonastre i els 11 de l'Arboç. Són dades de la xarxa Meteoclimatic i de Meteocat.

Avui els xàfecs no afectaran gaires més comarques, però podran continuar apareixent en forma d'aiguats curts i sobtats, especialment a la costa i al Prelitoral. El dia en general serà mig ennuvolat i encara força càlid. El vent de garbí es deixarà sentir amb cops moderats a la costa, i a la tarda algunes ratxes podrien superar els 50 km/h, especialment a la Costa Brava i a diferents sectors de les Balears.

Els ruixats d'avui només seran l'aperitiu de les pluges que arribaran demà. Aquest dimarts ens creuarà una borrasca activa que farà ploure arreu, les precipitacions entraran per l'oest durant la nit i aniran passant per totes les comarques fins a la tarda. Les pluges podran ser continuades i abundants, a molts indrets hi cauran més de 20 l/m2 i se superaran de forma més puntual els 50. L'ambient començarà a ser molt més de tardor al migdia, i la cota de neu baixarà per sota dels 1.500 metres a la tarda. La neu s'estendrà pel Pirineu, i al vessant nord de la serralada fins i tot arribarà a les cotes baixes.

Dimecres ja només cauran alguns xàfecs aïllats al nord-est, la tramuntana i el mestral escombraran els núvols i provocaran les temperatures més baixes des que va començar la tardor. Després de moltes pròrrogues del temps de finals d'estiu, aquesta setmana començarà a caldre abrigar-se.

A http://ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.