Publicitat
Publicitat

La lluna més petita i la més grossa de l'any de costat

Una fotografia de l'observador Francesc Pruneda permet observar la diferència. La Lluna en el perigeu està uns 50.000 km més a prop que en l'apogeu

Tot i que és relativament fàcil observar a ull nu la diferència aparent de grandària entre la superlluna d'aquest diumenge i una de qualsevol, aquest muntatge de dues fotografies que ens ha fet arribar l'observador Francesc Pruneda des de Palafrugell fa molt més fàcil la comparació. De costat hi ha la lluna plena d'ahir diumenge i la del 17 de gener, que en aquell cas es trobava en l'apogeu, el punt de més distància amb la Terra.

Durant el perigeu la Lluna se situa uns 50.000 quilòmetres més a prop que en l'apogeu, fet que provoca una diferència en la grandària i la brillantor de la lluna fàcilment observables amb telescopi. Cal tenir en compte que de mitjana la Lluna es troba a uns 384.000 quilòmetres de la Terra, per tant, 50.000 quilòmetres és una diferència prou remarcable. Els minuts i segons de diferència entre una lluna i l'altra especificats a la fotografia corresponen al diàmetre aparent de cadascuna. Francesc Pruneda explica més detalladament al seu blog com han estat fetes les fotografies.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT